Veszprémbe kirándultak az idõsek

20110610-1.jpgJúnius 5-én Veszprémbe szervezett kirándulást az „Õszirózsa” Alapítvány. A program lebonyolításában tevékenyen segítettek a bonyhádi Gondozási Központ dolgozói is, többen közülük szabadnapjukat feláldozva vettek részt az egész napos programban. A nap eseményeirõl Pál Krisztina, az Alapítvány kuratóriumának elnöke számolt be.

– Reggel 7 órakor indultunk, kicsit féltünk az idõjárástól, hiszen erõsen gyülekeztek a felhõk, esõs idõre számíthattunk. Szerencsére mire Veszprémbe értünk az esõ elállt, sõt lassacskán a nap is kisütött. Utunk elsõ állomásaként Veszprém belvárosával ismerkedtünk, majd a várban tettünk rövid sétát. Megismerkedtünk a város történelmével, a várnegyed épületeivel. A Szent Mihály székesegyházban rendkívül érdekes idegenvezetésben lehetett részünk. Az ebédet követõen a délutánt a rendkívül szép környezetben lévõ állatkertben töltöttük.

Hazafelé a Balaton partján még egy rövid idõre megálltunk, hogy gyönyörködhessünk a tóban. A víz már nagyon kellemes volt, egy kis lábfürdõre többen is vállalkoztak, sõt a legbátrabbak meg is mártóztak a Balatonban. A kiránduláson negyvenöten vettek részt, külön öröm volt, hogy az intézmény nyugdíjasai közül többen is eljöttek. A program megvalósításához szükséges anyagiakat az „Õszirózsa” Alapítvány, a Tolna megyei Önkormányzat Közgyûlésének pályázata és Bonyhád Város Önkormányzata biztosította.