Nyelvvizsgáztak a nyolcadikosok

20110428-5.jpgA 2011. március 28-ai írásbeli vizsga után április 18-19-én a szóbeli résszel folytatódott a DSD-nyelvvizsga a BONI Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. Az írásbelin a diákoknak olvasás és hallás utáni szövegértéshez oldottak meg feladatokat, majd az írásbeli kommunikáció következett. A nyolcadik évfolyamos tanulók egy prezentáció segítségével saját projektjeiket mutatták be a vizsgabizottság elõtt, ezután pedig kérdések megválaszolásával tettek tanúbizonyságot a megszerzett nyelvismeretükrõl. A nyelvvizsga írásbeli része Németországban kerül kijavításra, a végleges eredmények megérkezése nyárra várható.

20110428-4.jpgAz intézmény 2010 januárja óta Deutsches Sprachdiplom-iskolaként is mûködik. A sikeres pályázat által elnyert nyelvvizsgaközpont cím a diákok számára lehetõvé teszi, hogy az intézmény falain belül nyelvvizsgázzanak a Közös Európai Referenciakeretnek megfelelõ A2-B1 szinten. A Kulturális Miniszterek Konferenciájának Német Nyelvdiplomáját a Külföldi Oktatásügyi Központ (Zentralstelle für Auslandsschulwesen) fejlesztette ki. A nemzetközi nyelvvizsgát a diákok térítési díj befizetése nélkül szerezhetik meg.

A nyelvvizsgaközpont cím elnyerésének alapvetõ feltétele volt, hogy az intézmény magas színvonalon valósítsa meg a német nyelv oktatását. A német tartományok kulturális minisztereinek konferenciájának döntése nyomán 2010-ben a bonyhádi Vörösmarty iskola Magyarországon az elsõ három általános iskola egyikeként indíthatta útjára ezt a vizsgaprogramot. A nyelvvizsgára való felkészítés harmonikusan illeszkedik az iskola pedagógiai programjához, valamint az immáron több mint két évtizedes hagyományra visszatekintõ kétnyelvû képzéshez.