Koller Mártonné könyvbemutatója: Vándormadarak

20110405-4.jpg20110405-5.jpgA bonyhádi Koller Mártonné elsõ kötete, a Szívünkben még mindig élnek címû 2006-ban jelent meg. Székely származásúként erdélyi õseirõl, családja múltjáról írt akkor Vera néni. Április 20-án, 16 órakor mutatják be második könyvét Vándormadarak címmel, melynek a témája ismét a székelység, de a mûfaj immár regénnyé változott. A könyvet Weber Panni tanár-idegenvezetõ mutatja be a bonyhádi Koller Panzió étteremében. Ugyanekkor Koller Mártonné festményeibõl kiállítás nyílik, melyet Lönhard Ferenc, a Bárka Mûvészeti Szalon elnöke ajánl a közönség figyelmébe. A rendezvényen közremûködik Krászné Elekes Ági tanár, és Sebestyén István székely mesemondó-népdalénekes.

Az alkotó, Vera néni gondolatai a meghívón olvashatók: „A könyv megírásával nem titkolt célom, hogy minél többen tudjanak a különbözõ nemzetiségûek által átélt szenvedésrõl. Ha a könyvemet csak néhány olyan ember olvassa el, akik még nem hallottak a székelyek évszázadokon át tartó hányattatásáról, hónapokig tartó menekülésérõl, a svábok kitelepítésérõl, már megérte a fáradozásom.”

„Adjunk hálát a Jóistennek, hogy a világot nem csak szürkének teremtette: Az aranysárga, az égszínkék, a tûzpiros, a fû és a fák zöldje és megannyi szín, ami szemünk elé tárul, nem csak a szemet, hanem a szívet-lelket eltölti gyönyörûséggel.”