Túl a második felkészülési versenyen

20110202-1.jpgA bonyhádi atlétikai csarnok decemberben már nagyon jó lehetõséget kínált a gyermek korosztály versenyeztetéséhez. Januárban 6 verseny kerül megrendezésre a serdülõ és idõsebb versenyzõk részére. Három egymást követõ pénteken felkészülési versenysorozat keretében zajlik a fedett pályás atletizálás. A január 28-án megrendezett versenyen ismét szép számmal jelentek meg versenyezni vágyó atléták, mintegy 120-an, elsõsorban a dunántúli régióból, de megjelentek a Honvéd és az ARAK fiatal versenyzõi is. A pálya sajátosságaira építve sikerült megtalálni a legszerencsésebb idõrendet. Igen nagy létszámban indultak versenyzõk az ugró számokban, de a gátfutás is egyre népszerûbb. A 150 m-es futókör meredek kanyarja sem riasztotta vissza még a 300 m-es síkfutókat sem. Kora délután a rúdugrók kezdtek, ahol lányoknál Szûcs Krisztina nyert 330 cm-rel és ez számít jelenleg a nõi pályacsúcsnak. Fiúknál a bonyhádi Trucza Márk 360 cm-es eredményt ért el.

20110202-2.jpgA 60 m-es síkfutást Cseresznyés Bálint nyerte a PVSK színeiben 7,1-es eredménnyel. A lányoknál ugyanezen a távon a Honvédos Földvári Evelin (98) volt a leggyorsabb 8,1-del. A 800 m-es síkfutásban ki kell emelni Tóth Lili Anna (98) dombóvári versenyzõ eredményét, aki 2:33,6-del ért célba. Távolugrásban a junior Németh Zoltán (Szekszárdi AK SE) állított fel 642 cm-rel új pályacsúcsot. A kaposvári színekben versenyzõ Demeter Klaudia 558 cm-t ugrott. Remekül szerepeltek az ARAK fiatal versenyzõi, Tímár Dávid (96) 3:05,2, Kovács Ádám (97) 3:05,8, és Szabó Eszter (97) 3:22,3 bizonyították, hogy az éles kanyar ellenére is lehet gyorsan futni a pályán 1000 m-t. Magasugrásban az elsõ éves ifi Dörnyei Kristóf (PVSK) ostromolta a 190 cm-t, de a sikeres befejezés még elmaradt. A serdülõ korosztályú Greschner Dóra (DOVASE) 12,25 cm-es súlylökésével ismét bizonyította õszi válogatottságának indokoltságát.

Jó volt látni, hogy sok tehetséges fiatal vett részt a versenyen, ami megerõsítette, hogy a szerencsés körülmények közt kialakított fedett létesítményre komoly szüksége van a régió atlétikájának. A versenyek lebonyolításában külön köszönetet kell mondanunk azoknak a volt illetve még ma is aktív atlétáknak, akik önzetlen segítségükkel kapcsolódtak be a lebonyolításba. Bízunk benne, hogy az elõttünk álló versenyek is hasonlóan népes mezõnnyel és jó hangulatban zajlanak majd.