Hajszál híján arany

Férfi hatfõs tornát rendeztek január 22-én Kaposváron. A Búzavirág nevet viselõ Téli Felkészülési Tornán a Bonyhádi Röplabda és Szabadidõ Klub is képviseltette magát. A 4 csapatos mezõnyben két kaposvári, egy dombóvári és az Apaczeller Dávid, Bernhardt Róbert, Gungl Tamás, Singovszky András, Szabó Gábor, Váczi László összeállítású bonyhádi csapat játszotta a mérkõzéseket.

Búzavirág 2 – Bonyhádi Röplabda és Szabadidõ Klub 1:2

A két nyert szettig zajló mérkõzések sorozatát a Bonyhád a kaposvári Búzavirág 2 alakulatával kezdte. Az elsõ szettben az álmosan és sok hibával játszó bonyhádiak kénytelenek voltak fejet hajtani az egy meccsel elõrébb járó kaposváriak elõtt. A folytatásban azonban felpörgött a vendégcsapat, és egy sima második szett után jöhetett a rövidített 15 pontig tartó harmadik játszma. Itt egy-két fordulatot követõen, mondhatni sima 15:10-es eredmény született a bonyhádi csapat javára.

Bonyhádi Röplabda és Szabadidõ Klub – Dombóvár 2:0

A második mérkõzés egyoldalú csatát hozott a döntõ elõtt. Ugyanis a két sima szett meghozta a jó játékot, és az önbizalmat a bonyhádi fiúknak. Mindkét játszmát 10 pontos különbséggel nyerte a völgységi csapat, és ezzel eldõlt, hogy õk játszhatnak a végsõ gyõzelemért.

Búzavirág 1 – Bonyhádi Röplabda és Szabadidõ Klub 2:1

A döntõ jó játékot és sok izgalmat hozott. Ez azonban a mérkõzés elsõ 18 pontja után nem így festett. A hazai csapat jól mozgott és a szerencsével sem álltak hadilábon. Már 14:4-re is vezettek, amikor a bonyhádiak remek teljesítménnyel, jó blokkokkal és ütésekkel 22:23-ra megfordították az állást, és a szett végéig már nem is adták ki a kezükbõl a vezetést (1: 23 – 25). Az elsõ szett bravúros fordítása talán a második rovására ment. Mintha sokat kivett volna a bonyhádi fiúkból az eredmény utáni rohanás. Ezt kegyetlenül kihasználta a vendéglátó és egy sima második játszmát produkált (2: 25 – 17). Jöhetett a mindent eldöntõ rövidített játék. Megint fordult a kocka és a vendégek hamar elléptek 5:1-re. Ekkor még az idõkérés sem segített a kaposváriakon. Úgy tûnt, az elõny kitart a végéig. Sajnos három meccslabdát sem sikerült kihasználni, és persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, megbosszulta magát. A kétpontos különbséget a hazai csapat tudta elõbb kiharcolni, így tehát a mérkõzéssel együtt a tornát is megnyerte a Búzavirág 1 csapata (3: 18 – 16).

Az elvesztett döntõ ellenére sem voltak szomorúak a bonyhádi fiúk. Összességében jó játékot és egy ezüstérmet hozott számukra a torna. A gyõztes serleg végülis – azt hiszem megérdemelten – a somogyi megyeszékhelyen maradt.

A torna végeredménye: I. Búzavirág 1 (kaposvári), II. Bonyhádi Röplabda és Szabadidõ Klub, III. Búzavirág 2 (kaposvári), IV. Dombóvár.