Figyeljünk saját magunk és a pénztárcánk biztonságára

A Bonyhád Városi Rendõrkapitányság munkatársai a bronzvasárnap óta megkülönböztetett figyelmet fordítanak a keddi és pénteki piaci napokra, hiszen láthatóan sok idegen, különösen sok román árus van, akik szinte rendszeresen harcban állnak a helyekért a magyar árusokkal – tudtuk meg Kreiner József rendõr alezredestõl.

– Külön kell figyelni a piacnak a Rákóczi utca felõli bejáratánál a kis közben árusító román árusokra, akik szinte futnak az ember után és kérik, hogy vegyék elõ a pénztárcájukat, mert biztos van pénzük vásárolni. És ha egy idõs ember lassan, remegõ kézzel elõveszi a pénztárcát, máris kikaphatják a kezébõl. Ezért kérem az idõsebb állampolgárokat, hogy ne sok pénzzel menjenek el piacozni, és a fizetést is körültekintõen tegyék. Megjelenhetnek a más településekrõl érkezõ zsebtolvajok is, hiszen nagy a tömeg. Illetve magukra az árukra is figyeljünk, mert rengeteg olyan van, ami lehet hogy nem felel meg annak a minõségnek, amit valóban karácsonyra szeretnénk adni a szeretteinknek.

A piacon kívül az egész városközponton figyeljük az üzleteket, illetve a bevásárlóközpontoknál a járõreink különös figyelmet fordítanak a parkolókra is. Ott vannak kollégáink a közlekedési szempontból veszélyesebb gyalogátkelõhelyeknél, és a piros lámpánál is szigorúan figyelnek a járõreink. Kérem a jármûvezetõket, legyenek óvatosak, egyrészt a balesetveszély elkerülése érdekében, másrészt a közigazgatási bírságoknál nincs kivétel és pardon, magas összegeket lehet fizetni. A rendõrség karácsonyi odafigyelésében a megelõzés az elsõdleges cél, hogy mindenki háborítatlanul tudjon készülni a karácsonyi ünnepekre.