Újabb partnertelepülése lesz Bonyhádnak

A treuchtlingen-i Senefelder Iskola 20 éve ápol szoros kapcsolatot a Bonyhádi Petõfi Sándor Evangélikus Gimnáziummal. Ennek keretében számos látogatást szerveztek meg a két iskola tanárai és diákjai számára, mely jól szolgálta a német nyelv gyakorlását is. Az elmúlt két évben a kapcsolat városi szintre emelkedett, a látogatások révén a két település vezetõi több alkalommal találkoztak. November 9-én a treuchtlingeni városi képviselõ-testület hivatalosan is döntött arról, hogy kezdeményezik a testvérvárosi szerzõdés megkötését Bonyhád városával. A bonyhádi grémium tegnapi ülésén szintén megszavazta a partnerség megkötését, melyet a Bonyhádi Német Kisebbségi Önkormányzat is támogat. A szerzõdés aláírását tavaszra tervezik.

Treuchtlingen városa Bajorországban található, közel 13 ezer lakosa van. 1971-72-ben a területi reform keretében 11 községgel egyesítették a várost. 1996-ban termálfürdõt nyitottak, melynek vízét gyógyvízként ismerték el. Testvérvárosi kapcsolatot tartanak fenn az olasz Toscana tartományban található Ponsacco városával.

A bonyhádi testületi ülésen Ritzel Rita képviselõ-asszony javasolta, hogy Erdély területén is létesítsen partnertelepülési kapcsolatot Bonyhád. Potápi Árpád polgármester válaszában elmondta, hogy nagyon sok erdélyi településnek van már magyarországi partnerkapcsolata, ennek ellenére üdvözölte a kezdeményezést.