Saját irodahelyiséget kaptak a polgárõrök

Közgyûlést tartott a Bonyhádi Polgárõr Egyesület, melyen részt vett Széles János, a Tolna Megyei Polgárõr Szövetség elnöke is. Az összejövetelt a Perczel-kollégium udvarán álló egykori szolgálati lakásban rendezték, melyet 19 éves mûködés után kapott az egyesület használatra Bonyhád Város Önkormányzatától. A polgárõrök felújították az épület belsõ tereit, kialakítottak és berendeztek egy iroda- és klubhelyiséget – ehhez bútorokat kaptak a Petõfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból. Ezentúl itt tartják az eligazításokat, erre a célra eddig mindig a rendõrségen kellett helyiséget igényeljenek, melynek biztosítását ezúton is köszönik.

László Krisztián, a bonyhádi szervezet elnöke elmondta, hogy az önkormányzat az idei évben közel egymillió Ft-tal támogatta az egyesület mûködését. A Tolna Megyei Polgárõr Szövetség idén 1,1 millió Ft-tal, és egy gépjármû használatbavételének biztosításával segítette a bonyhádi önkénteseket, akik eredményes tevékenységükért várhatóan azt a 200 ezer Ft-ot is hamarosan megkapják, melyet rendkívüli vissza nem térítendõ támogatásként igényeltek. Ezt az összeget arra szeretnék fordítani, hogy a decemberi ünnepi forgatagban még hatékonyabban õrizhessék a lakosság nyugalmát és biztonságát, fokozott figyelmet tudjanak fordítani a közterületekre. Ezt a feladatot a rendõrség kérésére, a megyei szövetség indítványozására is végzik.

Az év utolsó hónapjában a bonyhádiak két közös szolgálatot is terveznek a nagymányoki, a kismányoki és a györei polgárõrökkel, a rendõrséggel összehangoltan. Az üzletek környékén kívül fokozott járõrözést terveznek a lakóövezetekben is, melyre a közelmúltban történt betörések miatt van szükség. A polgárõrök azt vallják, hogy a rendõrség és a lakosság közti kapocs szeretnének lenni, és ezért mindent meg is tesznek a bonyhádi egyesület tagjai.