Projektzáró rendezvény Bonyhádon

20101130-1.jpgA Tolna Megyei Önkormányzat sikeres TÁMOP-2.2.3/07/2-2008-0027 – „TISZK rendszer továbbfejlesztése” – pályázata révén szervezetfejlesztésre, valamint a tartalmi modernizációra nyílt lehetõség a Szent László Térségi Integrált Szakképzõ Központban. A tartalmi fejlesztéseket a TIOP-3.1.1/08/1 a „TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” pályázat egészítette ki, melynek keretében beruházások, felújítások, valamint korszerû eszközök, gépek, mûszerek, szerszámok, szoftverek beszerzése zajlott. A két sikeres Európai Uniós pályázatnak köszönhetõen összesen 1,4 milliárd forintos forrást kapott a TISZK a fejlesztésre.

Hogy mit jelent mindez? Felújított, megújult iskolaépületeket, korszerû, magas színvonalú informatikai- és szakmai gyakorlati oktatást, és azt segítõ eszközfejlesztést. A 24 hónapos uniós projektnek köszönhetõen a szakképzési rendszer bármilyen átalakítására elfogadható és élhetõ alternatívát tud majd kínálni az intézmény. Az SZLTISZK képzési szerkezete és széles szakmakínálata az ide érkezõ fiatalok számára biztosítani tudja a magas színvonalú szakmai képzést és a szakmaszerzés lehetõségét, ezáltal a munkaerõpiacra lépõ fiatal jó eséllyel indulhat a munkahelykeresés útján.

A bonyhádi Jókai Mór Szakképzõ Iskolai Tagintézményben a munkálatok keretében a fõépület földszinti tantermei teljesen megújultak. Az eddigi gázkonvektorokat radiátoros központi fûtés váltotta fel, a meleget ezentúl kondenzációs gázkazánok szolgáltatják, várhatóan sokkal gazdaságosabban, mint eddig. Egy informatika tanterem teljes gépparkja újult meg – számítógép monitor, szervergép, nyomtató, digitális kamera -, illetve ettõl a tanévtõl minden tanterem rendelkezik multimédiás eszközökkel (projektor, laptop), amelyek nagyban segítik majd az oktató és a nevelõ munkát, csakúgy, mint a szakképzés oktatását szolgáló új eszközök.

A bonyhádi Perczel Mór Szakközépiskolai Tagintézményben az épületfelújítás során az iskola második emelete teljesen megújult, az itt lévõ folyosó és tantermek egyaránt. A földszinten a pilléreket erõsítették meg, emellett a tornateremben és az öltözõkben is teljes felújítás zajlott. Az eszközfejlesztés elsõsorban az informatikát érintette, többek között negyven új számítógépet és monitort – és az ezt kiszolgáló hálózatot – kapott az iskola. A TIOP és TÁMOP projektek a TISZK valamennyi tagintézménye életében jelentõs minõségi változást eredményeztek. A projektzáró rendezvényt Bonyhádon tartották.