Nagyanyáink nyomdokain

20101119-6.jpgA fenti címmel indítanak programsorozatot középiskolás lányok számára a bonyhádi mûvelõdési központban. Az összejövetelek célja a tradicionális értékek, a népi kultúra hagyományainak felelevenítése, a gyógynövények, a házi gyógymódok, a környezetkímélõ takarítási praktikák megismerése. A „Nagyanyáink konyhája” foglalkozásain sváb- (Sufnudli, Tampf nudel, Saures, Krumbienfluten, Kuglóf) és székely ételeket (galuska, puliszka, mártásos csirke, csorba leves, kelt kalácsok) egyaránt megtanulnak fõzni a fiatalok. A „Nagyanyáink praktikái” sorozatban pedig gyógymódokat ismerhetnek meg az allergia, a lázas állapot, a stressz enyhítésére, bõrápolásra, fogyókúrára. De arról is hallhatnak, hogy mire jó az ecet, a borogatás, vagy épp a kóla. A rendezvénysorozat elsõ elõadása december 1-jén, 17:15 órakor kezdõdik, ekkor a Tampfnudel elkészítését mutatja be középiskolásoknak Bachmann Viktor mesterszakács.