Bemutatták a Fidesz-KDNP jelöltjeit

20100909.jpgSajtótájékoztatón mutatták be tegnap a Fidesz-KDNP bonyhádi képviselõ-jelöltjeit. Az új törvény szerint az eddigi 10 körzeti képviselõ helyett 8 kerül be az önkormányzati képviselõ-testületbe, plusz listáról hárman. Így a polgármesterrel együtt októbertõl (az eddigi 18 helyett) 12 fõs testület hozza meg a várost érintõ határozatokat Bonyhádon. A sajtótájékoztatón Potápi Árpád János polgármester elmondta, hogy 1990 óta mindig polgári többség volt a testületben, 2006-ban mind a 10 választókörzetben a Fidesz-KDNP jelöltje nyert. Potápi egyébként 2002-ben indult elõször a polgármesteri címért, azóta õ a város elsõ embere. Idén a párt jelöltjei: 1. vk. dr. Égi Csaba, 2. vk. Filóné Ferencz Ibolya, 3. vk. dr. Barcza Zsolt, 4. vk. Szabó Tibor, 5. vk. Varga Szilárd Mihály, 6. vk. Ónodi Szabolcs, 7. vk. Kersák Tamás, 8. vk. Fábián Béla. Közülük heten jelenleg is tagjai a képviselõ-testületnek.

A sajtó kérdésére Potápi elmondta, hogy szeretnék, ha a bonyhádiak továbbra is itt helyben találnának rá a megélhetési lehetõségükre. Céljuk a helyi gazdaság élénkítése, a gazdasági szerep erõsítése. A közelmúltban rendkívüli testületi ülésen döntöttek arról, hogy megszerzik a Gabo Kft. többségi tulajdonrészét. Az önkormányzat mintegy 15 éve 10 %-os tulajdonos volt, pár héten belül – a kistulajdonosokkal együtt – több mint 50 %-os részük lesz. A következõ 5-10 évben szeretnék a kistérséget gazdaságilag és mezõgazdaságilag önállóvá tenni, helyben megtermelni gyümölcsöt, tejet, húst. Létrehoznának a kistérségben egy közepes méretû húsüzemet, a malmot tovább mûködtetnék, a tejfeldolgozást biztosítanák. Az augusztusban felavatott biogázüzemben termelt hõenergia hasznosítását tervezik a városban. A geotermikus energia kitermelésével és hasznosításával kapcsolatosan megkezdõdtek a kutatások, jövõ tavaszra már e téren is választ szeretnének adni arra, hogy hasznosítható-e ez az energiaforrás.

A Fidesz-KDNP országos szinten azt tervezte, hogy a kopogtató cédulák 20 %-át megszerzi. Az országos átlag 18 % lett, Bonyhádon a választópolgárok 30 %-a adta le kopogtató céduláját a párt képviselõinek.