Pályázati projektzáró a BONI-ban

Lezárult a TÁMOP 3.1.4. pályázat megvalósításának, bevezetésének éve. A Kompetencia alapú oktatás, egyenlõ hozzáférés az Innovatív intézményekben címû pályázaton több mint 80 millió forintot nyert a Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény. A 2010. augusztus 27-én megtartott projektzáró értekezleten a résztvevõ pedagógusok értékelték a 2009/2010-es tanév programját, áttekintették az 5 éves fenntartási idõszak feladatait.

A már tapasztalatokkal, szakmai háttérrel rendelkezõ Széchenyi és Arany tagintézményt követve a pályázat eredményeként a kompetencia alapú oktatásba bekapcsolódott a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, valamint a Malom és Szélkakasos óvoda is. A jelentõs informatikai eszközfejlesztés komoly hátteret biztosít a módszertanilag megújult pedagógusok szakmai munkájában, akik alkotó légkörben szerettetik meg az óvodás, illetve iskolás gyerekekkel a tanulás folyamatát.

A pályázat elvárásaként a pedagógusok tanórai és tanórán kívüli programokat, modulokat, projekteket is kidolgoztak. A BONI Széchenyi István Általános Iskola három témakörben megalkotott „Jó gyakorlatát” az ország több részérõl érkezett intézményeik képviselõi is megtekintették, megvásárolták.

A szülõi visszajelzések ismeretében a pedagógusok egyetértettek abban, hogy a pályázat során elsajátított újfajta tanulásszervezési eljárások alkalmazásával az oktatás a hagyományos értékrend tiszteletben tartásával hatékonyabbá vált. 2015-ig – a pályázat elvárásainak fenntartásáig – az intézmény érintett tagintézményei további eredményeket, a gyerekek kompetenciáinak erõsítését célozzák, várják.