Megújuló közösségi terek

A Völgység öt települési önkormányzata nyert támogatást az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) elnevezésû pályázaton. Aparhanton az 52 millió Ft-nak köszönhetõen a régi gyógyszertári épületet alakítják át és bõvítik. A szolgáltató részben a Völgység-Hegyhát Takaréknak lesz fiókja. A közösségi térben nappali foglalkoztatóba várják az idõseket, a klubhelyiséget és a teljes infrastruktúrát este a fiatalok vehetik birtokba (számítógépek, könyvek, teafõzõ helyiség). A közbeszerzési eljárásra és munkálatokra októbertõl kerül sor.

Kisdorogon az elnyert 47,7 millió Ft-ot a mûvelõdési ház felújítására, átalakítására fordítják, mely már tervezés alatt van. A munkálatok õsszel kezdõdnek: tetõtér ráépítés, nézõtér bõvítés, kávézó kialakítása. Odaköltözik majd minden szolgáltató, köztük a könyvtár is. Helyet kapnak az ifjúsági szervezetek, késõbb szeretnének szállás kialakítására is pályázni, illetve távlati terv, hogy az önkormányzat is ideköltözne.

Kisvejkén a 16 millió Ft-os támogatást a könyvtár felújítására szánják. Tetõfelújítás, a bejárathoz elõtetõ létrehozása, babakocsi- és kerékpártároló kialakítása, parkettázás, központi fûtés kiépítése, új bútorzat. Ebben az épületben lehet önkormányzati képviselõkre szavazni október 3-án, és csak ezt követõen kezdõdik a beruházás.

Mucsfa önkormányzata 29 millió Ft-ot nyert, és még év végéig szeretnék befejezni a projektet: az épület külsõ és belsõ felújítását, a fûtéskorszerûsítést, a villanyvezetékek cseréjét, berendezés vásárlását, és üzemeltetésre is fordítanak az összegbõl. A tervek már elkészültek, a terület letisztítás alatt áll, a közbeszerzést kell még lefolytatni.

Váralja önkormányzata 25 millió Ft-ot nyert, a beruházás 2011-re is át fog nyúlni. Itt a Közösségi ház belsõ felújítása, melegítõ konyha kialakítása, a vizesblokk felújítása, a fûtés leválasztása, fedett kerékpártároló kialakítása, és eszközbeszerzés szerepel a tervben.