Az országos nagydöntõ küszöbén a strandfocisták

20100719-3.jpgA Bonyhád BFC strandfoci csapata azon céllal vágott neki a 2010. évi országos strandlabdarúgó bajnokságnak, hogy ismét kvalifikálja magát a balatonlellei nagydöntõbe és ott a tavalyihoz hasonló (4. hely), avagy még nagyobb bravúrt érjen el. Az országos strandlabdarúgó bajnokság különbözõ helyszíneken (Tiszakécske, Fonyód, Tiszafüred, Abádszalók, Vonyarcvashegy) megrendezett grand prix tornákból és nagydöntõbõl (Balatonlelle) áll, ahova a tornákon elért eredményeik alapján jut el a legjobb nyolc csapat. A völgységiek jól kezdték a sorozatot, a Tiszakécskén megrendezett elsõ grand prix tornát a negyedik helyen zárták. A második állomáson, Fonyódon pedig egészen a döntõig meneteltek Czinkonék, ahol az európai bajnokok tornáját nyerõ Goldwin Pluss várt rájuk. A bravúr nem sikerült, Európa legjobbja túl nagy falatnak bizonyult (Goldwin Pluss – Bonyhád BFC 4-3), a bonyhádiak így ezüstérmet szereztek.

A harmadik tornán Tiszafüreden korán búcsúzott a gárda, miután „elvérzett a halálcsoportban”. Három selejtezõtornát követõen így az összetett tabella negyedik helyén áll a Bonyhád. Július 24-én és 25-én Vonyarcvashegyen kell megszereznie a csapatnak a nagydöntõs helyhez még szükséges pontokat. A nagydöntõt július 31-én szombaton és augusztus 1-jén vasárnap Balatonlellén, a Napfény strandon rendezik, remélhetõleg a Bonyhád BFC részvételével.

A XVI. Nestea Országos Strandlabdarúgó Bajnokság állása: 1. Goldwin Pluss, 2. Szász-Therm Corrado, 3. T-Plasztik KLC, 4. Bonyhád BFC, 5. Sivamont Ugrai, 6. Chicago, 7. Fékcentrum, 8. Nemzeti Tiszafüred.