Világbajnokok és szépségkirálynõ a bonyhádi VB-n

20100603-1.jpg20100603-2.jpgBudapesten tartottak sajtótájékoztatót a Commitment Dupla Ultratriatlon Világbajnokság bonyhádi szervezõi. Alföldi Zoltán televíziós újságíró – aki maga is triatlonista – szervezte és vezényelte le a programot. Tamás Zsolt, a világbajnokság projektmenedzsere beszélt a versenyrõl és a benevezett sportolókról, valamint arról, hogy amennyiben nem töltik meg az egyéni versenyzõk a 64 fõs keretet, úgy csapatok jelentkezését is fogadják. Barabás Éva, az RTL Klub bonyhádi mûsorvezetõje, a VB háziasszonya vázolta a rendezvényhez kapcsolódó közönségprogramokat, melyek június 24-én este Magna Cum Laude koncerttel kezdõdnek. Kropkó Péter, a Magyar Triatlon Szövetség alelnöke elmondta, hogy idén két világbajnokságot és egy világkupát rendeznek a triatlon sportágban hazánkban, ami azt jelenti, hogy országos mozgalommá vált a triatlon. Kiemelte, hogy míg a szeptemberi triatlon VB-t állami pénzbõl valósítják meg, addig a bonyhádi ultratriatlon VB bizony nem számíthat állami támogatásra, de Tamás Zsolt „fáklyavivõ” vezetésével a lelkes szervezõk mégis megvalósítják.

20100603-3.jpgA Tolna megyei világbajnokságon egy VIP váltó is rajthoz áll, õk azonban „csupán” az olimpiai távot teljesítik: 1,5 km úszás, 40 km kerékpározás, és 10 km futás. A sajtótájékoztatón szót kapott a váltó 5 tagja: Gyarmati Andrea (olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó), Pulai Imre (olimpiai bajnok kenus), Katus Attila (világbajnok aerobic edzõ), Babinyecz Tímea (Miss Universe Hungary), és Alföldi Zoltán (újságíró, Ironman). Mindannyian kihívásnak tekintik a részvételt a versenyen, és nagy izgalommal készülnek.

A sajtótájékoztatón jelen volt Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó is, aki a világbajnoksághoz kötõdõ, június 23-i nemzetközi sportkonferenciának lesz az egyik védnöke. Illetve a VB négy magyar indulója is bemutatkozott a sajtónak: Józsa Sándor, Török-Ilyés László, Varga Csaba, és Véghelyi Árpád.

A sajtótájékoztatót élõ egyenes adásban közvetítette a Hunrun.com Internetes oldalán. A felvétel megtekinthetõ:

http://hunrun.com/futas/eloben-koezvetitjuek-commitment-dupla-ultratriatlon-vilagbajnoksag-sajtotajekoztatojat