Környezetvédelemre nevelési tanfolyam indul

Környezetvédelemre nevelési tanfolyamot hirdet a bonyhádi Laurus Alapítvány az Együtt a jövõnkért 2010! projekt keretében intézményvezetõk, pedagógusok, civil szervezetek munkatársai, környezetvédelem iránt érdeklõdõk számára. A képzés célja, hogy gyermekekkel és ifjúsággal foglalkozó pedagógusokkal és önkéntesekkel olyan módszereket, technikákat osszanak meg, melyekkel a jövõ generációja környezetvédelemre nevelhetõ. A képzés bentlakásos, 2×2 nap idõtartamú, a végén látogatási tanúsítványt kapnak a résztvevõk. A tanfolyamot több éves tapasztalattal rendelkezõ környezeti nevelõ tartja, és lehetõség lesz tapasztalatcserére, az egymástól való tanulás lehetõségére is.

A szervezõk a képzést ajánlják pedagógusoknak (gyermekek környezeti neveléséhez, eredi iskolai foglalkozások tartásához), civil szervezetek önkénteseinek és munkatársainak, EU-s pályázattal rendelkezõ szervezeteknek a fenntarthatósági indikátorok teljesítéséhez, és minden érdeklõdõnek. A tanfolyamon való részvételi szándékhoz a jelentkezési lap kitöltése szükséges – www.laurusalapitvany.hu -, a végleges részvevõket a motivációs mezõben található információ alapján választják ki a szervezõk.

A tanfolyam elsõ részét július 2-3-án (péntek-szombat) Szálkán tartják, a Páfrány Panzióban. A tanfolyamon való részvétel 12 fõ részére ingyenes. A tanfolyamon szállást és teljes ellátást is biztosítanak. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. Jelentkezési határidõ: június 10. További információ a 74/454-460-as telefonszámon, vagy a laurusalapitvany@gmail.com e-mail címen kérhetõ.