Önkéntes segítõket várnak a világbajnokság szervezõi

20100513-2.jpgLakossági fórumon tájékoztatták a szervezõk tegnap az érdeklõdõket a Commitment Dupla Ultratriatlon Világbajnokság elõkészületeirõl a bonyhádi mûvelõdési központban. A jelenlévõk megtudhatták, hogy június 23-án nemzetközi sportkonferenciával kezdõdik az ötnapos programsorozat. Június 24-én – a versenyzõk pályabejárását és technikai tájékoztatóját követõen – 18 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó a Fáy lakótelepi versenyközpontban, és még ezen az estén sztárvendég lép a színpadra, akinek kilétét még nem árulták el a szervezõk.

Az elõzõ két évi világkupa futam után idén világbajnokságot rendez az Easy Star SE, így a szabályok is szigorodnak, és a versenypályán belül nem lehet együtt futni a sportolókkal. Hogy a közönségnek mégis legyen lehetõsége az aktív mozgásra, a gyermekeket a június 26-i versenynapon ügyességi vetélkedõk és futóversenyek várják, míg a felnõttek kipróbálhatják a nordic walking-ot. Miközben a világ 14 országából érkezõ 63 sportoló, és a felkért híres emberekbõl álló VIP csapat teljesíti az úszó-, kerékpáros- és futó távokat, addig a közönséget színpadi produkciók is szórakoztatják. Természetesen az ultratriatloné a fõszerep, az RTL Klub bonyhádi mûsorvezetõje, Barabás Éva mindvégig együtt szurkol a közönséggel, és folyamatosan tájékoztatja a résztvevõket a verseny aktualitásairól. De lesznek környezetvédelmi bemutatók és egészségügyi mérések is, hogy mindenki kérhessen életmód javítási tanácsokat a szakemberektõl.

A lakossági fórumon elhangzott, hogy több területen is várják az önkéntes segítõk jelentkezését: versenyzõk elszállásolása és verseny közbeni ellátása, forgalomirányítás az útlezárásoknál, segítség a frissítõállomásokon, a versenyközpont csütörtöki építésénél és vasárnapi lebontásánál, az úthibák versenyt megelõzõ felfestésénél, plakátragasztásnál, szórólapozásnál, tombolaárusításnál, megtett úszóhosszok számolásánál, tolmácsolásnál. De szívesen látnak utcazenészeket a versenypálya különbözõ szakaszaira, illetve kézmûves bemutatókat.

A Dupla Ultratriatlon Világbajnokságnak Dombóvár-Gunarasfürdõ és Bonyhád lesz a helyszíne. A verseny elsõ rajtja június 25-én 9 órakor lesz Gunarasban, a következõ rajt pedig 4 órával késõbb. A versenyzõk az úszást követõen kerékpároznak át Bonyhádra, és itt folytatják a versenyt. A rendezvénynek immár névadó szponzora is van: a Commitment Zrt. Napi friss információk a VB-rõl: www.uih.hu