Várják a szarvasmarha fotókat

20100513-1.jpgAz idei bonyhádi X. Tarka Fesztiválhoz kapcsolódóan hirdetik meg a szervezõk a VIII. Tarka Fotópályázatot, melynek témája a szarvasmarha és annak tenyésztése. Nem kizárólag a magyar tarkák örökíthetõk meg, hanem a szarvasmarhák valamennyi fajtája, bármilyen környezetben és bármilyen módon. A pályázat nyitott, azon foglalkozástól, lakóhelytõl és életkortól függetlenül bárki részt vehet, fekete-fehér és színes papírképekkel. A pályázatot szakmai szempontból felügyeli a Magyartarka Tenyésztõk Egyesülete és a Magyar Fotómûvészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége. A beérkezési határidõ 2010. július 23. A kiállítás hivatalos megnyitója augusztus 14-én lesz, de a tárlat már augusztus 13-tól megtekinthetõ, egészen szeptember 3-ig.

Egy szerzõ maximum 5 alkotást küldhet be, a fotók mérete 18×24 cm legyen. Minden pályamû hátoldalán jól olvashatóan szerepeljen a szerzõ neve, postacíme, telefonszáma, továbbá a fotómûvészeti alkotás címe és a felvétel helyszíne is. A fényképeket visszaküldésre is alkalmas csomagolásban kérik beküldeni, ajánlott nyomtatványként. A kiállítás népszerûsítésével kapcsolatos publikációkban szerzõi jogdíj fizetése nélkül jelennek meg – a szerzõ nevének feltüntetésével és tiszteletpéldány biztosításával – a kiállításon szereplõ mûvek. A díjnyertes fotók a kiállítás megnyitása után megtekinthetõk lesznek a http://muvhazbonyhad.ewk.hu Internetes oldalon, ahonnan elõzetesen a nevezési lap is letölthetõ.

A beküldött alkotások számától függetlenül 1.000 Ft/fõ a nevezési díj, amelyet postaköltségre és a kiállítás népszerûsítésére kívánnak felhasználni a rendezõk. További információ, nevezési lap és a nevezési díj befizetésére szolgáló csekk igényelhetõ: Vörösmarty Mihály Általános Mûvelõdési Központ, 7150 Bonyhád, Széchenyi tér 2. Telefonszám: 06-74/451-455. A pályamûveket is erre a címre kell beküldeni, vagy személyesen beadni. (A mûvelõdési központ június 21-tõl július 4-ig zárva tart, ekkor a telefonszám nem él.) A díjazottak tárgyjutalomban részesülnek.