Jótékonysági egészségügyi bál

Jótékonysági egészségügyi bált szerveznek a Bonyhád városi kórház Minvasiv Alapítványának javára a helyi mûvelõdési központban. A március 13-án 20 órakor kezdõdõ mulatságban a Schmuck zenekar húzza a talpalávalót. Belépõ- és pártoló jegyek (1000 illetve 1500 Ft-os áron) a krónikus belgyógyászati osztály fõnõvérénél, Herbertné Breining Erikánál vásárolhatók. Tombola-felajánlásokat is szívesen fogadnak a szervezõk.

Dr. Barcza Zsolt igazgató-fõorvostól megtudtuk, hogy a bál bevételét arra kívánják fordítani, hogy a felújítási pályázatban nem szereplõ épületek is új külsõt kapjanak. Így a tüdõgondozó, a mûtõblokk, a régi szülészet épülete gazdagodhatna új vakolással és festéssel, míg a belgyógyászat nyugati oldalán a nyílászárók cseréjére lenne szükség. Tavasszal szeretnék megkezdeni a munkálatokat, ehhez nyújtana alapot a jótékonysági bál bevétele.

Dr. Barcza Zsolt úgy fogalmaz, hogy furcsa kettõsségben van most a bonyhádi kórház, hiszen a nyertes pályázatnak köszönhetõen átépül a szakrendelõ, miközben a másik oldalon akadnak problémák, hiszen az OEP-tõl kapott apanázs épp csak arra elég, hogy hónapról hónapra ki tudják fizetni a béreket. Ennek következtében az intézmény adóssága tovább fog nõni, mert a villany-, gáz-, víz-, és étkezési számlákat nem tudják fizetni. Ebben fõ szerepe van annak, hogy úgy alakították az idei finanszírozást és a volumenkorlátot, hogy október végéig – még a tavalyi kirívóan rossz finanszírozási évhez képest is – minimum 30 millió mínusszal számolnak a bonyhádi kórházban. A Minvasiv Alapítvány tud segítséget nyújtani a kórház mûködéséhez, a számláján összegyûlt pénzt dolgozók továbbképzésére, épületrekonstrukcióra, mûszerfejlesztésre egyaránt felhasználhatják.