Változások a kórházban február 1-tõl

20100305-3.jpgA Bonyhád Városi Kórház és Rendelõintézet felújítása az elnyert pályázati támogatásnak köszönhetõen már 2009 júliusában megkezdõdött. A felújítás töretlenül, idõarányosan halad, hetente többször egyeztetnek az illetékesek. Jelenleg már a rendelõintézet átalakítása folyik, a szakrendeléseket átköltöztették ideiglenes helyükre. A betegellátás nem látta kárát a költözésnek, ami a kórház dolgozóinak köszönhetõ. Dr. Barcza Zsolt igazgató-fõorvost kérdeztük az egyéb változásokról.

– Az ápolási osztályunk január 20-án költözött be új helyére, ahol az addigi 20 helyett immár 40 ágyon tudjuk fogadni a betegeket. Az eltelt másfél hónapban átlagban 33-35 beteg volt, vagyis kiemelkedõ a kihasználtsága az osztálynak, az igény óriási. Így ez az osztály jelentõs bevételnövekedést fog produkálni, ami két hónap múlva jelenik meg a finanszírozási átfutás miatt.

Változás még, hogy február 1-tõl a tüdõgondozó vezetõ fõorvosi státuszát, illetve a krónikus tüdõgyógyászati osztály vezetését dr. Helf László vette át dr. Gyimesi Éva fõorvosnõtõl. A fõorvosasszony a belgyógyászati osztályon folytatja tevékenységét dr. Kovács Elemér fõorvos úr mellett, ezáltal a belgyógyászati osztályon megoldódott az orvoshiány.

És még egy újdonságról számolhatok be: az egynapos sebészeten (ami a régi szülészet emeleti szintjén van) az ápolási munkát mostantól a mûtõsnõk és az altató asszisztensnõk vállalták fel, õk öten látják el az egynapos sebészetre kerülõ betegek nõvér-feladatait is. Ehhez természetesen megvan a képzettségük, csak eddig ezt a munkát nem õk végezték, hanem a krónikus belgyógyászat nõvérei.