Lakossági bejelentés segítette a trükkös tolvajok elfogását

Február 1-jén 10 órakor bejelentés érkezett a Bonyhád Városi Rendõrkapitányságra, hogy Kakasdon egy idõs embert megkárosítottak. A házaló román állampolgárok fûrészeladási szándékkal próbálkoztak. Eleinte igen magas vételárat kértek, majd az alkudozást követõen olcsón is odaadták volna a fûrészt – aztán persze egész másként végzõdött az eset. Szerencsére a gyors lakossági bejelentésnek köszönhetõen elfogták a tetteseket.

– Továbbra is fennáll az a veszély, hogy rossz szándékú házalók kihasználják azt, hogy az idõs emberek megragadnák az olcsó áruvásárlás lehetõségét – mondja Kreiner József, a bonyhádi kapitányság rendõr alezredese. – Az ilyen házalók csak arra várnak, hogy az idõs ember elõvegye a pénztárcáját a rejtekhelyrõl. A bácsi is kivette a konyhaszekrénybõl a pénztárcáját, és amikor odaadta volna a kialkudott összeget, akkor az egyik nõ kikapta a köteg pénzt a bukszából, kiszaladtak az autóhoz és eltûntek. Késõbb még egy háznál próbálkoztak.

Esetünkben szerencsére érkezett egy gyors bejelentés: a becsületes szomszéd élelmesen felírta az autó típusát és rendszámát, és elmondta hogy 2 nõ és 3 férfi ül a jármûben. A bonyhádi ügyeletvezetõ azonnal felvette a kapcsolatot a szekszárdi kollegákkal, akik a Kakasdról Szekszárd irányába menekülõ elkövetõket a sióagárdi elágazónál látták elfordulni, és Harcnál sikeresen megállították õket. Az igazoltatásra a mi autónk is odaért, kivonult a bûnügyi osztályunk teljes nyomozó alosztálya. A helyszínen a gépjármû és a ruházat átvizsgálásánál meglett a 320 ezer Ft készpénz, amit a kakasdi bácsitól eltulajdonítottak. Tehát a lakossági és a rendõri összefogásnak köszönhetõ a gyors és sikeres elfogás. Jelenleg folyik Bonyhádon a bûnügyi nyomozati eljárás és a bizonyítékok gyûjtése, a gyanúsítottakat már meghallgattuk.