Jó évet zárt a Völgységi Ipartestület

Jó évet zárt 2009-ben a Völgységi Ipartestület. Sok hasznos információval, ismerettel segítette gazdag programsorozatuk az ipartestületi tagokat és a vállalkozókat. Az érdekképviseleti szervezet kiemelkedõen fontosnak tartja a szakképzés jelenét és jövõjét, ezért egy szakképzési egyeztetõ fórumot is rendeztek a tavalyi évben- mondta el Antal Márton, a szervezet elnöke.

– Elnökségünk havonta ülésezik, ott vitatjuk meg a soron lévõ feladatokat. Több képzési programot, illetve ismeretterjesztõ elõadást szerveztünk 2009-ben. Kiemelkedõ volt a szakképzési egyeztetési fórum februárban. Ezen részt vettek a megyében mûködõ szakképzõ intézmények vezetõi, a megyei önkormányzat szakképzési referense, a helyi önkormányzatnál a szakképzéssel foglalkozó szakemberek, a helyi intézmények vezetõi, valamint a vállalkozók szép számban. Itt egy nagyon komoly vita alakult ki a szakképzés mikéntjérõl, valamint a gyakorlati képzésrõl. Õsszel szerveztünk egy pályaválasztási orientációs tanácsadást is az általános iskola végzõs tanulóinak, próbáltuk megismertetni velük az egyes szakmákat. Májusban szerveztünk egy munkáltatói ismeretek címû, 80 órás tanfolyamot vállalkozóknak, hogy könnyebben tudjanak boldogulni azok, akik alkalmazottakat is foglalkoztatnak.

Részt vettünk a szervezeti élettel kapcsolatos regionális ipartestületi fórumokon (Pécsett, Kaposváron, Veszprémben), illetve országos fórumokon az IPOSZ országos központjában, ahol a vagyongazdálkodás volt a fõ téma. Tavaly is nagy sikerrel rendeztük meg a Vállalkozók bálját, melyre idén február közepén fog sor kerülni.

Ipartestületünk egyik fõ gazdasági tevékenysége a bonyhádi Perczel u. 3-ban lévõ székházunk és a hozzá kapcsolódó üzletek mûködtetése. A mai nehéz gazdasági helyzetben sajnos nem tudjuk az összes üzletet kiadni, de szeretnénk maximálisan mûködtetni ezt az üzleti vállalkozásunkat. Az itt befolyt összeget a székház szépítésére, felújítására fordítjuk. A tavalyi esztendõben több üzletben is cseréltünk nyílászárókat, végeztünk belsõ átalakításokat, melyeket a továbbiakban is szeretnénk folytatni. A székházunkban van egy nagy emeleti tanácsterem, ahol 80 fõt tudunk fogadni. Ezt a helyiséget kívülállók is szívesen bérbe veszik tanfolyamok szervezésére.