Pénteken ünnepi fénybe borul Bonyhád

A december 4-i Városi Karácsonyváró Ünnepségen gyulladnak fel az ünnepi fények Bonyhádon. Az idei évben is felkerülhettek új motívumok a városban. Majoson, Börzsönyben és Tabódon is bõvültek az ünnepi fényforrások.

– Az elsõ díszítõ jellegû világítás 2003-ban készült Bonyhádon, a Széchenyi és a Szabadság téren, illetve a Zrínyi utcában és a Perczel utca elején – mondja Bölcsföldi Árpád, a díszvilágításokért felelõs Fûtõmû Kft. ügyvezetõ igazgatója. – Azóta minden évben bõvítettük egy kicsit a kínálatot. Az önkormányzat képviselõ-testülete 2005-ben úgy döntött, hogy a településrészeken, Majoson, Börzsönyben, Tabódon és Ladományban is készüljenek díszítõ világítások.

Bonyhádon új városi karácsonyfát avatunk idén, mert a Polgármesteri Hivatallal szembeni fa kiszáradt, helyette a mûvelõdési ház északkeleti sarkánál került feldíszítésre egy fenyõ. A megszokott ünnepi fényeken kívül a Perczel utcában új átfeszítések készültek, illetve azokra új fényfüzérek, a legkisebb energiafogyasztású ledes motívumok kerültek fel. Ugyanígy a Szent Imre utcában, ahonnan a többszínû hópihe motívumok átkerültek a Rákóczi utca elejére.

Majoson az 1. utcában – sportpálya bejárattól a központig – lesz egy sor új motívum, illetve az 5. utcába kerül át pár régi motívum, és három átfeszítés készül. Börzsönyben 7 új dísz került fel a fõutcán a közvilágítási oszlopokra, illetve ledes fényfüzérek díszítik a harangláb melletti fenyõfát. A tabódi fára is új fényfüzérek kerültek, mert az elõzõek elhasználódtak. A karácsonyi fények várhatóan 2010. január 8-ig fognak üzemelni.