Két férfi bajnok az I. Hegyifutó Magyar Bajnokságon

hegyifuto1.jpgA magyarországi Dupla Ultratriatlon Világkupa Futamhoz kapcsolódóan rendezték meg Bonyhád közelében, Pécsváradon az I. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokságot. A sportolókat még napsütés fogadta, de a rajt pillanatában eleredt az esõ, és a nagymennyiségû csapadékhoz szélvihar is társult. Ennek ellenére mind a 17 résztvevõ szerencsésen végig ért a 11.5 km hosszú, 900 m szintkülönbséget rajzoló versenypályán.

A problémát csak az okozta, hogy a fákra tekert színes szalagok egy részét a vihar leszakította. Így történhetett meg, hogy Rezessy Gergõ (Vasas), aki sokáig az élen futott, másodikként ért célba, de a versenyt követõen idõjóváírás jóváhagyásával holtversenyben aranyérmet nyerhetett Berecz Lajossal (Mezõtúr) együtt. A harmadik helyre Juhász András (Misi SC) futott be.

hegyifuto2.jpgA lányoknál ezen a napon Tusai Brigitta (Vasas) verhetetlen volt. A Zengõ tetején lévõ fordító után neki már csak arra kellett ügyelnie, hogy az esõtõl csúszóssá vált lejtõn biztonságban beérjen a célba. A második helyért nagy csata volt kilátásban, de a célig együtt futó két lány – Bátai Réka (PFK) és Szabó Andrea (Vasas) – megegyezett, hogy Réka viszi el a második helyet. Ez a hozzáállás is tanúsítja, hogy rossz idõjárásban is lehet sportszerû versenyeket vívni. A veterán korosztály is képviseltette magát a bajnokságon: Friedrich Ágnes, illetve Bauer Attila nyerte meg az elsõ Veterán Hegyifutó Magyar Bajnok címet.