Közös futás a bajnokokkal

Futógálát rendeznek Bonyhádon június 27-én, az ultratriatlon világkupa futam társrendezvényeként. A futó programok fõszervezõjétõl, Stépán Zsolttól megtudtuk, hogy bárki részt vehet ezen az erõpróbán. Emellett nagy élményt nyújthat a közönség számára, hogy az ország legjobb futóit is megismerhetik az Elit Futam keretében.

A kieséses 10 km-es profi futammal kezdõdnek a futóversenyek 11 órakor, hogy ezt követhesse az 5 különbözõ távú futam. Az elit (profi) futam résztvevõi, az ország legjobb távfutói a rendezõk meghívása alapján érkeznek, sõt egy-két külföldi atléta invitálását is tervezik. Ez a versenyszám a „Futókaland” – a Lõrinc2000 SE által szervezet négyállomásos – versenysorozat záró állomása, ahol 30 elit atléta fog küzdeni a végsõ helyezésekért, pénzdíjakért (összesen több mint 500 ezer Ft). Ez a sorozat másodszor kerül megrendezésre, és már tavaly is nagy csatát, izgalmakat hozott a záró szám. Idén sem lesz másképp, mert a tavalyi sorozat-gyõztes, Rezesy Gergõ 22 pontos hátránya behozható a tavalyi második Minczér Alberttel szemben. Igaz, nem lesz könnyû dolga sem neki, sem az idén második helyen álló Berecz Lajosnak, mert Minczér ebben az évben idáig nagyon jó formát mutatott. Nem csak a sorozatban hozott két gyõzelme (100%-os), hanem a fedettpályás EB döntõs helyezése is errõl tanúskodik.

A „Futókaland” versenysorozat állása: 1. Minczér Albert 77, 2. Berecz Lajos 71, 3. Rezessy Gergely 55, 4. Juhász András 51, 5. Szekeres Attila 50, 6. Kedves Roland 48, 7. Hegyaljai Attila 44, 8. Mossissa Feyissa és Baier Tibor 32-32 ponttal. A végeredmény még bármi lehet, ugyanis a zárószámban 30 pontot kap a gyõztes, 25-öt a második, és 22-t a harmadik, és még a 4. helyezett is 20 ponttal lesz gazdagabb. Tehát nagy izgalmak elé nézünk a dobogós helyekért. Amit tudni lehet az indulókról (zárójelben legjobb eredményük): Minczér Albert 2009 Fedettpályás EB 12. helyezett, többszörös magyar bajnok, Berecz Lajos 2005 Universiade 19. helyezett, Rezessy Gergely többszörös maraton magyar bajnok, Juhász András többszörös mezei és félmaraton bajnok, Szekeres Attila fiatal reménység, Bécs-Budapest csapatgyõztes 2008-ban, Kedves Roland magyar válogatott 2006-ban, Baier Tibor a nagy öreg, 1990 Universiade gyõztes maratonon, Mossissa Feyissa etióp futónk, 2009 vivicitta gyõztes.

A bonyhádi versenyt külön izgalmassá teszi majd az is, hogy körönként (2,5 km-enként) fog történni valami! Elsõ kör végén részhajrá (1-3-nak értékes ajándék), második kör után megfelezõdik a mezõny (1 perces mezõnystop), a harmadik kör után a negyedik kört csak a legjobb tíz (TOP 10) fogja befejezni.

Várható, hogy a Futógála résztvevõi közül jópáran a június 28-i, vasárnapi I. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokságon is rajthoz állnak, ahol nem kisebb a tét, mint az Olszországi VB indulási joga. A két gyõztes (férfi illetve nõi) utazását és versenyköltségeit a Hegyifutó Szövetség állja, és a további dobogósok is értékes ajándékokkal gazdagodnak! A hegyifutó versenyen a szervezõk várják a hobby-futókat is, õk a nagy táv mellett a 2 km-es kisebb távon is összemérhetik tudásukat.