Fejlesztések a Széchenyiben

A 2008. évi informatikai fejlesztés eredményeképpen digitális táblákat, projektorokat, számítógépeket kaptak, illetve vásároltak is a BONI Széchenyi István Általános Iskolai Tagintézményébe. Az iskolaépület négy lépcsõházában így sikerült kialakítani egy-egy informatikai eszközökkel támogatott tantermet. Ennek fontosságáról kérdeztük Szabó Béláné tagintézmény vezetõt.

– Ha itt vesznek részt a gyerekek órán, minden a rendelkezésükre áll külön elõkészületek nélkül: digitális tábla, internet elérés, kréták helyett vízbázisú filcek. Ezt a munkát segíti még, hogy pályázati keretbõl vásároltunk különbözõ reál tantárgyakat támogató eszközöket (teljesen új fejlesztésû körzõk, vonalzók, és olyan programok, melyek teljesen digitalizáltan jelennek meg a fehér táblán). Reméljük, hogy mindezzel együtt az eddigieknél is hatékonyabban tudjuk segíteni diákjaink tanulását.

Ezekhez a jól felszerelt szuper termekhez jól felkészült pedagógusokra is szükség van. Szerencsére a Tolna Megyei Közalapítványtól kaptunk 100 ezer Ft fejlesztési támogatást, amit a pedagógusok belsõ továbbképzésére fordítunk, hogy megtanulják ezen eszközök még hatékonyabb kezelését, és hogy maguk is képesek legyenek digitális tananyagokat készíteni. A fejlesztéseket azért is fontosnak tartjuk, mert bázisintézményi szerepre készülünk, ami a kistérségben az innovatív intézmények területét ölelné fel. Erre pályázott intézményünk, az eredményre még egy-két hónapot várni kell. Szeretnénk olyan tanmûhely lenni, mely megmutatja a környékbeli iskoláknak, hogy a kompetencia alapú oktatás területén hogyan lehet eredményesen dolgozni.