A felnõtt diákokat köszöntötték

gimi18-1.jpgA felnõtté vált diákokat köszöntötték a bonyhádi Petõfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. A középiskola 600 tanulója közül 150-en már betöltötték a 18. életévüket. õket üdvözölte ünnepélyes keretek között Ónodi Szabolcs igazgató, Krähling Dániel lelkész, valamint Potápi Árpád János polgármester. A rendezvényen Laki László szociológus tartott elõadást arról, hogy milyen lehetõségeket kínál a mai társadalom a fiataloknak. A nyitó elõadást a 18 éveseknek szóló rendezvénysorozat fogja követni.

– Elgondolkodtunk azon, hogy 18 éves diákjainknak van-e módja másokkal megosztani felnõtt gondjaikat, gondolataikat? – mondta Ónodi Szabolcs gimnáziumigazgató a rendezvényt követõen. – Gimnáziumunk minden második tanulója kollégista, ahol nincs jelen a mindennapi szülõi háttér. Vajon kialakulnak-e azok a párbeszédek, amelyek segítségével kicsit megértik a világot, a körülöttük történõ eseményeket? Ez a 150-180 diák, aki immár választópolgárnak számít, vajon eligazodik-e a társadalmi trendekben, a sorsával kapcsolatosan felvértezõdött-e azokkal az ismeretekkel, melyekkel saját és közvetlen környezete javára gimi18-2.jpgtud lenni? Úgy gondoltuk, talán érdemes lenne válaszokat keresni az õ sajátos problémáikra. Ezt azzal tudjuk segíteni, ha olyan elõadókat hívunk meg idõrõl idõre, akikkel közösen tudunk, tudnak beszélgetni, vitázni. Ezekbe az összejövetelekbe szeretnénk bevonni Bonyhád felnõtt értelmiségét is, és a fiataloknak egy kicsit társadalmasítva, jelképesen is tudomásukra hozni, hogy a felnõtt azáltal felnõtt, hogy már nem csak önmagáért felel, hanem a társáért, a közvetlen vagy tágabb környezetéért, a jövõért és a hazáért.

A programsorozat nyitórendezvényén emléklappal is köszöntötte az iskolavezetés a 18. életévüket betöltött gimnazistákat.

Az ünnepségen Máté Réka készített felvételeket:

http://picasaweb.google.com/mareka67/Felnott?authkey=yrJfyteNRlU&feat=directlink