Olvasókirályt választottak

olvasokiraly2.jpgEgy évvel ezelõtt választottak elsõ alkalommal Olvasókirályt a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban. A Magyar Kultúra Napján már akkor is Vastag Viktor fejére került a korona, akárcsak az idei évben. A könyvtárosok által ajánlott kötetek közül õ olvasta el a legtöbbet, és élményszerûen be is számolt olvasmányairól Steib Gáborné gyermekkönyvtárosnak.

olvasokiraly1.jpg– Viktor rendszeres olvasója a könyvtárnak, és otthon is sok könyv várja, tudjuk róla hogy rendszeresen olvas – mondta Steib Gáborné. – Idén Wild Patrik a trónjára tört, de Viktor behozhatatlannak bizonyult. Mindketten könyvjutalomban részesültek, és Viktort ünnepélyesen Olvasókirállyá koronáztuk.

Sajnos nem volt annyi jelentkezõ a nemes vetélkedésre, amennyit szerettünk volna. Az olvasóvá nevelés volt a szándékunk a versennyel, de nem hozta a várt eredményt. Pedig úgy válogattuk össze az ajánlott irodalmat, hogy tartalmazzon régebbi klasszikus és modern felfogású könyveket is. Annak viszont örülünk, hogy akik olvasnak, azok rendszeresen teszik ezt, és könyvtárunkban is gyakori vendégek.