Új munkatárs a Városházán

A bonyhádi Városháza sajtóreferense, Istenes Tímea anyai örömök elé néz. Így munkáját január 19-tõl Varga Zsófia vette át. A friss diplomás új munkatárs már egy hónapja ismerkedik leendõ feladataival és a sajtó munkatársaival. Rövid bemutatkozásra kértük Zsófit:

varga_zsofi_20090121.jpg– Györében laktunk 17 éves koromig, utána költöztem a szüleimmel Bonyhádra. Hét évig Györében jártam iskolába, a nyolcadik osztályt már a bonyhádi 2-es iskolában végeztem el. A bonyhádi Petõfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban érettségiztem, német tagozatos voltam. Ezt követõen a bajai tanítóképzõbe jártam egy évig, majd a Pécsi Tudományegyetem magyar-német szakára felvételiztem. A múlt héten államvizsgáztam, tehát végzettségem szerint magyar-német szakos tanár vagyok.

A feladataim között szerepel cikkek írása a Völgységi Hírlevélbe, itt bizonyára hasznát fogom venni a magyar szakos végzettségemnek. A német tudásom is elõny lehet, ha a polgármester úrhoz a partnervárosokból vendégek érkeznek. Többnyire titkárnõi feladatok várnak rám: beérkezõ e-mailek olvasása és megválaszolása, levelek fogalmazása, telefonhívások fogadása, idõpontok egyeztetése, illetve kapcsolattartás a média munkatársaival, polgármesteri fogadások szervezése. Kihívás számomra ez a munka, fõleg hogy ez az elsõ munkahelyem. Szeretném maximálisan jól ellátni a feladatomat.