Fergeteges véghajrá = remek gyõzelem

Január 18-án este ismét pályára lépett Bonyhádon a B-Beton kosárlabda csapata, most a Honvéd ellen. A pápai vereség után senki sem számított könnyû mérkõzésre. A tabella 7. helyén álló budapesti csapat nem veszteni jött Bonyhádra, ezt tudatta a szurkolókkal és a bonyhádi csapat játékosaival is. Nyugodtan mondhatjuk: az elsõ három negyed nem a bonyhádi fölényt hozta sõt, kapaszkodniuk kellett, hogy az utolsó negyedre maradjon esély a fordításra. Kezdjük csak az elején.

Az elsõ negyed ötödik percéig még vezetett a bonyhádi csapat, rendre behullottak a dobások a gyûrûbe. Aztán szépen lassan átvette az irányítást a Honvéd, bár az elõny kitartott a negyed végéig. A félidõ vége már egypontos vendégelõnnyel ért véget. A nagyszünet után az addig sem pörgõs játék teljesen statikussá vált, és csak egyéni teljesítményekkel lehetett tartani az eredményt. A hazai csapatból 3 faltja miatt a harmadik negyedet a padon kezdõ Tömösváry kosarai és lepattanói nagyon hiányoztak, Lukács és Lõrincz továbbra is remekelt. Azonban a negyed vége 10 pontos hátránnyal zárult.

Nem volt más hátra, kockáztatott Murvai mester és egészpályás letámadásra vezényelte fiait. Kezdetben nem mûködött, és csak Lukács kosarai tartották életben a bonyhádi reményeket. Aztán következett az, amit még a sportág szerelmesei sem sûrûn láttak. Az utolsó három percig 14 pontos hátrányban lévõ bonyhádi csapat egy sikeres Lukács Attila hármas után plusz egy büntetõt is értékesített. Egy reklamálás a vendégeknél, ami után a Maár-Domokos játékvezetõ duó – akik ezen az estén sem nyújtottak felejthetetlen produkciót – technikaival büntették a Honvédot. Ezt is pontra váltották a hazaiak. Plusz a labdabirtoklás után még két pont, és már csak 6 pont a hátrány.

Láthatóan megtört az ellenfél és a letámadás ellen sem tudtak mit kezdeni. Két gyors labdaszerzés, és ismét csak – ezen a meccsen 40 pontig jutó – Lukács szerzett kosarat. Az utolsó másodpercekben kimaradt vendég kísérlet örömünnepet rendezett a bonyhádi kispadon, mintha a bajnokságot nyerték volna meg. A közönség állva tapsolta meg a megszívlelendõ teljesítményt. Igaz a játék még korántsem olyan, mint a bajnokság korai szakaszában, de a csapat vezérei, Lukács, Lõrincz, és a két statisztikai mutatóban két számjegyig jutó és a bonyhádi csapat lepattanóinak 70 %-át begyûjtõ Tömösváry hozta a meccset. Hárman a 120 pontból 91-et szereztek, és fejüket sem vesztették el, amikor nagyon kellett a jó teljesítmény.

Végeredmény: B-Beton Bonyhád – Honvéd 120-119. Pontszerzõk: Lukács 40/6, Lõrincz 29/4, Tömösváry 22 pont 14 lepattanó, Morgen 12, Barta 8, Lepsényi 4, Vörös 3/1, Kovács 2.