A tanév negyedik egészséghetében a gabonafélék kerültek a figyelem középpontjába a bonyhádi Szélkakasos óvodában. A magokkal való ismerkedéssel kezdõdött, malom-látogatással, magoskifli sütéssel, tésztafûzéssel és fõzéssel zárult a heti program.
Nagy élvezet volt a kicsik számára a raktár félhomályában búzát markolni tasakokba, megfigyelni a gépek mûködését a Malomban, magos kenyereket kóstolni, mákot, szezámmagot, napraforgómagot szórni a kelt kiflire, mielõtt az sütõbe kerül, tésztaláncot fûzni, tésztasalátát falatozni. Mert könnyebb kipróbálni valami újat, ha a többiek is csinálják, másképp ízlik az étel, ha a kezünk munkája is benne van, és sokkal jobban megjegyezzük azt, amit megnézhetünk, megfoghatunk, kipróbálhatunk.