Hat dobogós hely és egy tanári különdíj

Szombaton a BONI moderntánc tanszakával részt vettünk az I. Szekszárdi Táncvarázs Fesztiválon, melyet Tolna, Somogy és Baranya megye alapfokú mûvészeti iskoláinak, tánccsoportjainak, egyesületeinek írtak ki a szervezõk. (A szervezõ: Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorlóiskola Alapfokú Mûvészeti Iskola és Gyakorlóóvoda; tánctagozat-vezetõ: Daczó Eszter.) A versenyen mindhárom korosztályban kiemelkedõ eredményeket értek el a bonyhádi táncosok:

Alsó tagozatos korosztály: moderntánc kategóriában 1. hely, esztétikus testképzés kategóriában 1. hely. Felsõ tagozatos korosztály: moderntánc kategóriában 1. és 2. hely. Középiskolás korosztályban: moderntáncban 1. hely, karaktertáncban 1. hely, modern duettben (Adorján Boglárka – Dobribán Stella) 3. hely. A versenyen bemutatott mûvészi produkciókért, pedagógiai munkájáért a zsûri egy különdíjat adott át Szarvas Szilviának, így a „a fesztivál táncpedagógusa” lett a bonyhádi tanszakvezetõ.

Április 4-én a felsõs moderntáncosok Gödöllõre utaznak az Országos Junior Táncmûvészeti Fesztiválra, április 5-én pedig a pécsi I. Esély a Mûvészetre Táncfesztiválon vesznek részt minden korcsoporttal.