TESCO támogatással telepítettek a Ficánka ovisok fűszerkertet az udvaron.

A TESCO kiírására a Laurus Alapítvány nyújtott be pályázatot az óvodával egyeztetetten. A pályázatunk Tolna megyében áruházi szavazásra került. Bonyhádon, Szekszárdon, Dombóváron is zsetonok bedobásával szavazhattak a vásárlók a programokra. Bár Bonyhádon magasan vezette a Laurus Alapítvány a zsetongyűjtést, de a megyei összesítést követően 3. helyezést értünk el.

Köszönjük a vásárlók sok-sok zsetonját!

Ennek köszönhetően a tervezettnél kisebb összeg támogatásból is megvalósulhatott a program. Az óvoda udvarán 2023. október 20-án sok-sok kis szorgos kéz, szülők, óvónők segítségével 2 magaságyás felállítására, és fűszernövényekkel beültetésre került sor. A program során megnézhették, megillatolhatták a növényeket, megbeszéltük, hogy melyik növény mire használjuk és az ültetés módját.

A palántákból jutott a gumikerekekből összeállított fűszerkertbe is. A támogatásból magokat is beszereztünk, hiszen a fűszerágyásokba most ősszel csak az évelő, télálló növényeket lehetett ültetni. A magok segítségével megismerhetik majd a többi fűszernövény illatát, felhasználását, megtanulhatják.

Az óvodai csoportok vállalták a növénygondozást és a megtermő fűszernövények akár frissen az uzsonnáikra kerülhetnek. Köszönjük a szalma és föld szállítást a BIOMOLD Kft-nek, az óvodai csoportoknak a gallyak, lehullott levelek gyűjtését, az apukáknak, anyukáknak és nagymamáknak a keretek összeszerelését és az ültetésben való részvételt.

Fűszerezze meg a csoportok mindennapjait az oviban a TESCO „Ön választ, mi segítünk” program támogatása!