Elbűvölte Bűvös völgy a Széchenyi iskola diákjait

20160915-1.jpg

A bonyhádi Széchenyi általános iskola 50 tanulója ellátogatott Magyarország első médiaértés-oktató központjába, a budapesti Bűvös völgybe. A gyerekek játszva, aktív alkotómunka során tanulták meg azt, hogyan hat rájuk a média.

Ebben egy egyedülálló eszközpark és képzett animátorok segítették őket. Részt vehettek egy okos eszközökkel megvalósított oknyomozó játékban, elkészítették egy „Csoda-termék” reklámfilmjét, kipróbálták azokat az eszközöket, amelyekkel az igazi rádiósok is dolgoznak.

20160915-2.jpg

Saját rádióműsort készítettek, sztárokként nyilatkoztak. Megszerkesztették saját újságukat, megismerkedtek a figyelemfelkeltés eszközeivel. A hírstúdióban híradórészletet, időjárás-jelentést készítettek, kipróbálták a súgógép használatát és a greenboxot is. Megrendezték és eljátszották saját filmjük egy részletét, amelyhez jelmezeket a stúdió kellékei közül válogathattak. Az elkészült alkotásokat a stúdió elküldi az iskolának. A program végén a libegőről csodálhatták meg Budapestet. A gyerekek és a szervező, kísérő pedagógusok is nagy elragadtatással meséltek élményeikről.

 

20160915-4.jpg