Rangos elismerés a bonyhádi mentõsöknek

A legmagasabb országos szakmai elismerésben részesültek május 10-én a Bonyhádi Mentõállomás dolgozói, Tolna megyébõl egyedüliként. Az oklevélen – melyhez 100 ezer Ft is járt – ez áll:

20160511-1.jpg

„Hivatás az életért – Országos Mentõszolgálat – Fõigazgató elismerõ oklevele Bonyhád mentõállomás dolgozói részére. A mentõállomáson szolgálatot teljesítõ Bajtársak magas szintû szakmai és példamutató közösségi munkájának és összetartásának elismeréséül.”

Hosszú folyamat eredménye ez az elismerés, melyet az évek óta kiváló szakmai és közösségi munkájáért vehetett át a bonyhádi csapat. Tavaly még magasabb fokozatba kapcsoltak annak érdekében, hogy a lehetõ legjobb feltételeket tudják biztosítani a mentõautókban a felszerelések modernizálásával. Ehhez hozzájárult egy nyertes pályázat, és a Bonyhádi Mentõállomásért szervezett elsõ jótékonysági futás, valamint az e kapcsán érkezõ plusz felajánlások.

Mint Lovag Tibortól, a mentõállomás vezetõjétõl megtudtuk, idén folytatni szeretnék az eszközbeszerzést. A két mentõautó ugyan az alapszintû felszereltséggel rendelkezik, de a szakszerûbb ellátáshoz szükség lenne egy újabb motoros leszívóra, végtagrögzítõkre, és a tavaly kapott monitorhoz õrzõ kábelre a folyamatos monitorozáshoz. Ráadásul a napi használat során folyamatosan kopnak bizonyos eszközök, melyek idõrõl idõre cserélendõk.

Tervezik a 14 dolgozó számára „Bonyhád Ambulance” feliratos kapucnis pulóver, vagyis egységruha készíttetését is. Terveiket várhatóan jól fogja támogatni az idén második alkalommal megrendezésre kerülõ jótékonysági futás. Illetve aki befizetéssel szeretné támogatni a Bonyhádi Mentõállomást, megteheti a számlaszámukon: 50300123-10619757.