Harmincmillió a sportegyesületeknek és a civil szervezeteknek

20160307.jpg

– Sokszínû, változatos és aktív civil-, valamint sportélet jellemzi városunkat, amely nagyban köszönhetõ az itt mûködõ egyesületeknek, társadalmi szervezeteknek. Köszönöm a munkájukat és örömömre szolgál, hogy idén is támogathatjuk õket – jelentette ki Filóné Ferencz Ibolya pénteken a Városházán, a témában tartott sajtótájékoztatón. Bonyhád polgármestere hangsúlyozta: a város 1,9 milliárdos költségvetésébõl összesen 30 millió forintot különített el erre a célra a képviselõ-testület. Ebbõl 6 milliót a civilek, 24-et pedig a sportegyesületek számára – ahogy azt a tavalyi évben is tette. – Mindezen felül továbbra is bérleti díj megfizetése nélkül, ingyen használhatják az önkormányzat tulajdonában lévõ létesítményeket, amely ugyancsak nagy segítség számukra – fogalmazott a polgármester.

– Mától elérhetõ a pályázati kiírás, valamint a hozzá tartozó adatlap a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatalnál, továbbá a honlapunkról is letölthetõ – tette hozzá Szabó Tibor. A település alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy minél többen élnek a pályázat nyújtotta lehetõséggel, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy csak azok a szervezetek csatlakozhatnak a 2016-os kiíráshoz, amelyek a jogszabályok szerint, határidõre elszámoltak a tavalyi esztendõben kapott forrással. Szabó Tibor arra ösztönözte az újonnan alakult szervezeteket, hogy egy év elteltével – bizonyítva szerepvállalásukat – õk is csatlakozzanak majd a felhíváshoz.

Kersák Tamás szerint példaértékû, hogy egy Bonyhád méretû város 30 millió forinttal támogatja a civil szervezeteket, illetve a verseny-, a tömeg- és a diáksportot. A Humán Bizottság elnöke hangsúlyozta: valamennyi egyesület, szervezet elismerésre méltó munkát végzett az elmúlt idõszakban – ezt a megannyi helyi, megyei, országos és nemzetközi eredmény is igazolja.

Filóné Ferencz Ibolya egy másik, ugyancsak a helyi közösség javát szolgáló pályázatra is kitért a sajtótájékoztatón. – A Bethlen Gábor Alap Testvértelepülési programok és együttmûködések címû pályázati felhívására adtunk be támogatási kérelmet még 2015 májusában KÖZÖS EMLÉKEZET – Bonyhád és a határon túli testvérvárosok kapcsolatainak fejlesztése címmel. A kedvezõ elbírálásnak köszönhetõen kisfilm készült városunkról, több kezdeményezést hívhattunk életre, programot szervezhettünk – például a március 15-ei, nemzeti ünnepünket, amelyen megerõsítjük a tíz évvel ezelõtt kötött testvértelepülési együttmûködésünket a lengyelországi Jastrowieval, valamint új kapcsolatot létesítünk a Hargita megyei Madéfalvával.