Újabb eszközökkel gyarapodott a Bonyhádi Mentõállomás

20151011-1.jpg

A Bonyhádi Mentõállomás az idei évben két lehetõségnek köszönhetõen is gyarapíthatta felszereltségét. A K&H Bank pályázata gyermekeket segítõ gyógyeszközök beszerzését tette lehetõvé, míg a májusban rendezett jótékonysági futásból befolyt összegbõl tovább bõvítették eszközparkjukat.

20151011-3.jpg

Augusztusban két higiénikus lézeres lázmérõt, két pupillalámpát, vérnyomásmérõt és pulzoximétert szereztek be. Október 10-én pedig Lovag Tibor, a Bonyhádi Mentõállomás vezetõje és kollégái örömmel mutatták, hogy szintén a futásnál befolyt felajánlásoknak köszönhetõen most két garnitúra, 5 részes, univerzális végtagrögzítõ egységcsomagot vásárolhattak, amivel töréseket, ficamokat lehet rögzíteni, valamint egy modern lábpumpás váladékleszívót, ami újraélesztéskor, ill. eszméletlen beteg váladékleszívására használható. És a mentõállomáson is végigvezetnek, hogy megmutassák: az emeleti nagy helyiség után most az öltözõket is kimeszelték-festették a befolyt összegbõl vásárolt alapanyagokkal.

20151011-2.jpg

Hétvégén a Bonyhádi Mentõállomást segítõ II. Jótékonysági futás szervezését is megkezdték egy megbeszéléssel, melyre Tamás Zsolt ultratriatlonistát, valamint az Atlétikai Club Bonyhád képviselõjét is meghívták. Hamarosan kijelölik a megfelelõ idõpontot is, miután tájékozódnak a környékbeli versenynaptárral kapcsolatosan, és egyeztetnek a helyi segítõkkel, illetékesekkel.