Új funkciók a posta mobil applikációban

A Magyar Posta tavaly megjelent, népszerû mobil alkalmazása új szolgáltatásokkal bõvült. A Posta a Sziget Fesztivál ideje alatt egy új, a Sziget Fesztivál helyszíneit körbejáró geolokációs játékot is beépített az applikációba.

 

 

A postakeresõben már megtalálhatók a Posta pénzügyi és biztosítási szolgáltatásai is, továbbá a csekkbefizetõ automatákra és a bankkártyás csekkbefizetõ helyszínekre is szûrhetnek a felhasználók.

 

Szintén új funkció, hogy az applikáció segítségével azt is megtudhatják az ügyfelek, hogy abban a napszakban, amikor el szeretnék intézni postai ügyeiket, az általuk választott szolgáltatóhely mennyire leterhelt, ennek pontosságáról visszajelzést is küldhetnek a Posta részére.

 

A felhasználók részérõl kiemelt igény volt, hogy a szûrési feltételek között helyet kapjanak a hosszított nyitva tartású és a szombati nyitva tartású posták is, így az applikáció frissített verziójában már ez is elérhetõ.

 

A díjkalkulátor funkcionalitása is bõvült, melynek köszönhetõen a korábbi belföldi termékek mellett már a nemzetközi levél és csomagküldemények költségei is megtekinthetõek.

 

Teljesen új funkcióként a Posta Biztosítón keresztül mostantól utasbiztosítást is köthetnek az ügyfelek.

 

A teljes alkalmazás (beleértve minden funkciót és a szórakoztató játékokat is) angol nyelven is elérhetõ.

 

Az applikáció sikerességét az is mutatja, hogy egyre többen veszik igénybe az applikáció segítségével a QR-kódos csekkbefizetési lehetõséget. Eddig több mint 150 000 csekket fizettek be így az ügyfelek csaknem 1,5 milliárd forint értékben.

 

Magyar Posta 2015. január 1-jétõl a sárga és fehér csekkeken (a teljes kitöltésû, gépi nyomtatású, minden információval, adattal ellátott csekkek esetében) a csekkelõállítók számára kötelezõvé tette a postai QR-kód megjelenítését. A postai QR-kódos csekkbefizetés a postai iCsekk alkalmazáson keresztül történik és kártyás vásárlásnak minõsül. A posta a tranzakcióért – hasonlóan a postákon és a csekkbefizetõ automatákon keresztül történõ csekkbefizetéshez – nem számít fel díjat.