Együttmûködési megállapodás a Kamarával

20150630-2.jpg

Együttmûködési megállapodást kötött Bonyhád Város Önkormányzata, valamint a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A völgységi város által kezdeményezett megállapodás célja, hogy Bonyhád – a kamarával együttmûködve – segítse a térség és a gazdaság fejlesztését. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere a témában tartott június 30-ai sajtótájékoztatón kiemelte: olyan gazdaságélénkítõ beruházásokra van szükség, amelyek hosszútávon, sok embernek biztosítanak megélhetést. Egyetértett ezzel dr. Fischer Sándor, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki a bonyhádi Városházán zajlott programon hozzátette, egy-egy települést – így Bonyhádot is – fõként a helyi vállalkozókra építve lehet megerõsíteni.

„A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát ez év áprilisában kereste meg önkormányzatunk, miután szándékaink között szerepel a Völgységi Ipari Park fejlesztése. A Schäfer-Oesterle Kft. és a város között 2015. május 21-én jött létre az az együttmûködési megállapodás, amely a szakképzettséget igénylõ munkaerõképzés fejlesztését célozza. Az önkormányzat koordinatív szerep betöltését vállalja a szakképzõ rendszer Schäfer-Oesterle Kft. igényeinek megfelelõ alakításában, ezen feladat megvalósításában számítunk a kamara szakmai segítségére is” – világított rá az elõzményekre Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere emlékeztetett: újabb üzemcsarnokot épít az autóipari beszállító Schäfer-Oesterle Kft. a Völgységi Ipari Parkban. A kibõvült Ipari Park lehetõséget biztosít majd több termelõ vállalkozás helyben történõ letelepedésére, illetve ezzel együtt több száz új munkahely létrejöttére Bonyhádon.

20150630-1.jpg

A würzburgi székhelyû, prémium kategóriás gépkocsik belsõ felületeit gyártó cég jelentõsen növeli bonyhádi termelését. A 2014-es kétmillió eurós árbevétel után 2015-ben nyolcmillió, 2019-ben tizenhatmillió eurós árbevételt terveznek. A bonyhádi üzem jelenlegi, 150 fõs létszámát pedig 2016-ra 300 dolgozóra szeretnék növelni.

„A 2014-2020 közötti EU-s költségvetési ciklusban jelentõs összeghez jut Magyarország, amelynek – az ígéretek szerint – legalább 60 százalékát a kis- és középvállalkozók fogják megkapni, tehát õk részesülhetnek nagyarányú fejlesztési támogatásokban” – hangsúlyozta dr. Fischer Sándor. A kamara elnöke úgy fogalmazott, a június 30-án kötött megállapodással az volt a legfontosabb céljuk, hogy Bonyháddal karöltve a helyi és a környékbeli vállalkozók pályázati lehetõségeit javítsák, segítsék. „Az együttmûködési megállapodás gyakorlatilag egy szándéknyilatkozat is, hogy a város ténylegesen érezze: a jelenlegi költségvetési ciklusban is együtt szeretnénk mûködni vele, lehetõségeinkhez mérten segítsük a mûködését. A kamarának világos képe van arról, hogy egy-egy városnak milyen a gazdasági szerkezete, milyen területeken erõsíthet, hogyan lehet élénkíteni az iparát” – jegyezte meg dr. Fischer Sándor.