Mackók költöztek a Perczel kertbe

20150504-2.jpg

Május 13-án avatták fel a Perczel kertben Biszak Antal és Szemcsuk István népi fafaragó mûvészek alkotását, a Mackócsaládot. Az ünnepségen szép számmal jelentek meg érdeklõdõk, akik az elmúlt hetekben figyelemmel követték, hogyan születik a pusztulásnak indult és ezért tavaly kivágott, kettõs törzsû császárfa maradványából egy medvecsoport.

Az alkotást Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád Város polgármestere és Szemcsuk István unokája leplezte le. Az alkotók elmondták, hogy kétesélyes volt, hogy mit faragnak az erõs gyökerének köszönhetõen fixen álló csonkból, végül a medveszülõknek és bocsuknak örülhetnek az erre járók. És természetesen a gyerekek is, akik azonnal birtokukba vették a kedves állatfigurákat, amelyekre az ölelgetést követõen fel is lehet mászni.

20150514-3.jpg

A fafaragó mûvészeknek is újfajta munkát hozott ez a felkérés, hiszen nagy méretben eddig elsõsorban kopjafákat, emlékmûveket alkottak. A munka során azonban kedvet kaptak, és mivel a helyszínen lévõk azonnal mutattak egy újabb fát a Perczel kertben, mely pusztulásnak indult, Filóné Ferencz Ibolya az avatás alkalmával fel is kérte a mûvészeket az újabb szobor megálmodására és kivitelezésére.

 

 

 

 

20150514-4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20150514-5.jpg20150514-6.jpg