Farsang a Bonyhádi Gondozási Központban

20150225-1.jpg

Február 9-én, illetve 17-én farsangi mulatságot szerveztek a TÁMOP-5.4.9-11/1—2012-0016 számú „A Szociális alapszolgáltatások integrációja Bonyhádon” címû pályázat keretében a Bonyhádi Gondozási Központban.

Február 9-én az Idõsek Otthonában lakók, ill. a 2. számú Idõsek Klubja tagjai számára rendeztek farsangi mulatságot, február 17-én pedig a Perczel utcai Idõsek Klubjában búcsúztatták a telet, vidám zenés-táncos délutánnal. Az utóbbi rendezvényt Filóné Ferencz Ibolya polgármesterasszony is megtisztelte jelenlétével, s nem érkezett üres kézzel. Az ellátottak nagy örömére két finom tortát is hozott, melyek közül az egyiket a mulatságon résztvevõk azonnal elfogyasztották, a másikat az Idõsek Otthona lakói kapták.

20150225-2.jpg

A hagyományosnak mondható farsangi rendezvényt ebben az évben a pályázat keretében foglalkoztatott önkéntesek segítették. Õk már hetekkel a mulatság elõtt részt vettek a díszítésben, a jelmezkészítésben és többek között finom farsangi fánkot sütöttek a lakóknak és a klubtagoknak.

Az idei farsangon a jelmezek a Császár új ruhája címû meséhez kapcsolódtak, melybõl a klubtagok és a gondozók együtt adtak elõ egy-egy jelenetet. A rendezvényen – hasonlóan az elmúlt évekhez – a talpalávalót Illés Antal szolgáltatta, mindenki megelégedésére.

 

20150225-3.jpg