XXXI. Dr. Pataki József Emléktúra Óbánya

Rendezõk: – Tolna Megyei Természetbarát Szövetség,

                  – Szekszárd Kórház Sportkör Természetbarát Szakosztálya.

Támogató: – Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága

Útvonal: szabadon választott útvonalak a Dr. Pataki József Kulcsosház érintésével

Javasolt útvonalak:

1. Menetrend szerinti autóbusz Szekszárdról indul Bonyhádra 7:10-kor, Bonyhádról 7:45-kor Pécsre, melyrõl a mecseknádasdi kápolnánál kell leszállni.

          A kápolnától a „zöld sáv” jelzésen a Skóciai Szent Margit keresztig, majd  „kék sáv”-on tovább a Dr. Pataki József kulcsosházig (6 km). Ugyanezzel az autóbuszjárattal lehet utazni Pécsváradig.

2.     Pécsváradról a „sárga sáv”, „piros kereszt” és „kék négyszög” jelzéseken a kisújbányai Béke-forrásig, onnan a „kék sáv”-on a Dr. Pataki József kulcsosházhoz lehet eljutni. (10 km)

      Pécsváradról még el lehet jutni a „zöld kereszt”-en Óbányáig, Óbányától pedig a „kék sáv”-on a Dr. Pataki József  kulcsosházig. (8 km)

3.   Menetrend szerinti autóbusz Szekszárdról indul 10:05 órakor (Bonyhád-Szászvár-Pécs járat). Leszállás a magyaregregyi Máré-csárdánál.

        Máré-csárdától a „piros sáv”-on, majd a „sárga sáv”-on a   Cigányhegyen át a „kék sáv”-on folytatva az utat a kisújbányáig, onnan pedig a „kék sáv”-on tovább a Dr. Pataki József kulcsosházig.(9 km) Ugyanezzel az autóbusszal lehet utazni Kárászig.

4.   Kárásztól a „sárga sáv”-on  haladva a Cigány-hegy alatt rátérni a „kék sáv” jelzésre, mely érinti a Dr. Pataki József kulcsosházat. (12 km) Ugyanezzel az autóbusszal lehet utazni Zobákpusztáig.

5.     Zobák felõl a „kék négyszög”-ön Püspökszentlászlóig, onnan a „sárga sáv”-on, majd  a „kék sáv”-on  tovább a Dr. Pataki József kulcsosházig (9 km). Ugyanezzel az autóbusszal lehet utazni Hosszúhetényig.

6.     Hosszúheténybõl a „sárga háromszög”-ön fel a Zengõre (682 m) innen a „sárga sáv”-on Püspökszentlászlón keresztül tovább a „sárga sáv”-on, majd a „kék sáv”-on tovább a Dr. Pataki József kulcsosházig. (13 km)       

Megemlékezés: 13:00 órakor az Óbányai-völgyben található

 Dr. Pataki József kulcsosház elõtti kopjafánál.

 

A résztvevõknek 11:00-14:00 óra között forró teát és lángost tudunk biztosítani a Dr. Pataki József kulcsoházban.

Kérjük, hogy a teához poharat hozzanak magukkal a résztvevõk!

 

Csoportok (5 fõ felett) részvételét kérjük telefonon elõre jelezni Kövesdi Máriának a 30/973-0809-es számon.

  A túrán mindenki saját felelõsségére vesz részt.

  A túrák útvonala zömmel a Keleti-Mecsek Tájvédelmi Körzet területén halad, kérjük a természetvédelmi elõírások és szabályok betartását!

  Minden érdeklõdõ természetjárót és közösséget szeretettel hívunk és várunk.                                                                                               

p1110054.jpg                                                                                                                                                                                                                                   Rendezõség