Játszóház a Bonyhádi Gondozási Központban

20140911-1.jpg

Augusztus végén nyári játszóházat rendeztek a Bonyhádi Gondozási Központban a Völgységben élõ hátrányos helyzetû, nehéz sorsú családoknak. A játszóház az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítõ Egyesület, valamint a Játszani Kéne Újra Közhasznú Alapítvány támogatásával valósult meg.

A program témáját az iskolakezdés és az iskolára való felkészülés adta. A gyerekek könyvjelzõt, technikadobozt, ceruzatartót, használati tárgyakat alkottak, illetve gipszformákat festettek, rajzoltak, színeztek. A délután vidám hangulatát fokozta Kovács Gábor zenész, aki gyermekdalokkal ismertette meg a résztvevõket, valamint közösen hangszereket is készítettek. A praktikus tanácsok mellett a támogatók révén ajándékot is kaptak a rászorulók. 

Solymosi Anita, a Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetõje elmondta, hogy a program célja volt a szülõknek pozitív példát mutatni az iskolaeszközök saját kézzel való elkészítésére, továbbá hogy milyen nagyszerû élményekkel gazdagodva tölthetik hasznosan szabadidejüket gyermekeikkel.

Kiemelte: az év során kapott adományokat (iskolai felszerelések, ruhák, játékok) – amelyekért a rászorulók nevében is hálás a támogatóknak – ilyenkor ki tudják osztani a nehéz sorsú családoknak.

A program megvalósításában részt vettek TÁMOP-5.4.9-11/1—2012-0016 számú a „Szociális alapszolgáltatások integrációja Bonyhádon” címû pályázat keretében foglalkoztatott önkéntesek is, akik a gyermekek fogadásában és az adományok szétosztásában segédkeztek.