Önkéntes felhívás: Építkezés Kisvejkén – Október 4-11. között

Kedves önkéntes-jelöltek!

  Építõtáborba várunk benneteket 2013. október 4. és október 11. között, a helyszín Kisvejke. 

 Hogy mit is jelent az építõtábor Kisvejkén?

Olyan hátrányos helyzetû családokkal dolgozunk együtt, akiknek most lehetõségük nyílt, hogy otthonaikat felújítsák önkéntesek segítségével. A projekt szervezõje az Aparthanti Független Roma Egyesület, amely évek óta dolgozik a térségben, többek között a kisvejkei tanodát is üzemeltetik. A táborban 6 házat újítunk fel, minden család a többi résztvevõ házának javításában is részt fog venni önkéntes alapon. A táborban a legkülönbözõbb társadalmi csoportok dolgozhatnak együtt, erõsítve a társadalmi szolidaritást, ezért nagyon büszkék vagyunk az önkénteseink sokszínûségére. Emellett a program széles nyilvánosság elõtt emeli a résztvevõ családok megbecsülését, ráadásul a tábor során a helyiek és az önkéntesek egyaránt egy életre szóló élményt szerezhetnek.

  Az önkéntesség alapvetõen könnyû fizikai munkát jelent, de ne féljetek, ez semmilyen elõképzettséget nem igényel. Minden szükséges információt, eszközt és szakmai felkészítést megkaptok majd a tábor elõtt és annak során a biztonságos és valóban hasznos munkavégzéshez, hiszen tapasztalt mûvezetõ irányításával folyik majd a munka!

Emellett az önkéntesek más feladatot is kaphatnak, lehet segíteni a fõzésben és a táborszervezéssel kapcsolatos feladatokban is. Ha ezekhez volna inkább kedved, azt már jelentkezésedkor jelezd nekünk!

 Fontos tudnivalók: akik 3 teljes munkanapot ledolgoznak, azoknak térítjük az utazását. Szállást a szomszédos településen fogunk biztosítani az étkezésekkel együtt. Aki esetleg saját kocsival érkezik, azt arra kérjük, hogy ezt e-mailben a jelentkezéskor jelezze, szeretnénk telekocsikat indítani Kisvejkére, illetve az építkezés és a szállás közötti mozgást is könnyítené!

  A tábori napirend körülbelül a következõképpen alakul: a reggeli után közösen megyünk ki a helyszínekre és a 9 órai munkakezdés elõtt minden reggel eligazítást tartunk. 9-18 között dolgozunk, 1 órás ebédszünetettel.

 

A részvételi szándékotokat e-mailben jelezzétek az sz.epitotabor@gmail.com-on! 

A jelentkezésben jelöljétek meg napszakra pontosan, hogy mikor érkeztek és mikor indultok el, illetve adjátok meg telefonos elérhetõségeteket. Emellett az e-mailben azt is írjátok meg, hogy mivel érkeztek (autó/tömegközlekedés), tömegközlekedés esetén pedig, hogy bármilyen kedvezményre jogosultak vagytok-e. Nagy segítség nekünk, ha mihamarabb jelzitek a részvételi szándékotokat, túljelentkezés esetén (ami az utóbbi két építkezésünkre, fõleg a hétvégi idõpontokra már jellemzõ volt) elõnyben részesítjük a korábban jelentkezõket!

 A tábor, valamint a részvétel további részleteirõl a jelentkezõk kapnak értesítést.

Reméljük, hogy találkozunk Kisvejkén az építõtáborban! Szeretettel várunk Titeket,

 

Az Építõtáborosok nevében:

Kovács Bogi 

sz.epitotabor@gmail.com