Felhívás ingyenes lakossági elektronikai hulladékgyûjtésre

Az Önkormányzat az InterMetal Recycling Kft.-vel, valamint a Bonycom Kft.-vel közösen szervezi meg a már használaton kívüli, mûködésképtelen, a háztartásokban fellelhetõ elektronikai berendezések begyûjtését. A hulladékok leadhatók

2013. szeptember 28-án, szombaton 8.00 és 13.00 óra között a BONI Széchényi Általános Iskola parkolójában, valamint a Bonycom II. számú telephelyén (Mikes utca 3.).

Mindenki elhozhatja mûködésképtelen, háztartásból kikerülõ elektronikai, számítástechnikai, informatikai és híradástechnikai berendezéseit (hûtõszekrény, mosógép, ventillátor, porszívó, konyhai robotgép, kávéfõzõ, mikrohullámú sütõ, rádió, TV, hifi torony, DVD lejátszó, telefonkészülék, fax, monitor, számítógép, nyomtató, stb.).

Ami nem kerül átvételre: kommunális hulladék, mûanyag, gumi, festékpatron, sitt hulladék, fa, bútorok, tinta- és festékpatronok, tonerek, stb.

Egyben felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Gyár utca végén lévõ hulladékudvarban egész évben ingyenesen leadhatóak az elektronikai hulladékok mellett a veszélyes hulladékok (növényvédõ szerek, festékmaradékok, stb…), háztartási hulladékok, valamint a lomok és építési törmelékek. Bõvebb információ a Bonycom weboldalán, vagy a 451-701-es telefonszámon.

A szakszerûen begyûjtött hulladékokat szétválogatás után újrahasznosítják, illetve szakszerûen ártalmatlanítják.

Kérjük a lakosságot, hogy használja ki a lehetõséget és környezetbarát módon szabaduljon meg hulladékaitól. Az elektronikai, háztartási berendezések élettartama csökkenésével egyre nõ a kidobott hulladékok mennyisége, ezért fontos a szakszerû begyûjtés és az újrahasznosítás.

 

Tegyünk azért, hogy ne valamelyik árokpartra, erdõszélre kerüljenek ezek a berendezések, avatatlan kezek által szétszedve, súlyosan szennyezve a talajt a bennük lévõ nehézfémek és egyéb veszélyes kemikáliák által.

Együttmûködõ közremûködésüket köszönjük!

elektronika.png