Átadták a felújított Liget Óvodát

A Liget óvoda felújításához Bonyhád Város Önkormányzata a Belügyminisztérium pályázatán 26.985.000,- Ft támogatást nyert el, melyhez 6.746.250,- Ft önerõt biztosított. Meghívásos közbeszerzési pályázaton a Baricz Bt. Bonyhád nyerte el a munka elvégzésének lehetõségét. A felújítási munkák átadására a vállalt határidõ (2013. június 30.) elõtt, június 26-án került sor.

Május 6-án a munkaterület átadásával kezdõdött el a Bolyai utcában lévõ Liget óvoda energetikai korszerûsítési felújítása, mely során az alábbi munkák készültek el:

– 52 db fa szerkezetû ablak cseréje fokozott hõszigetelésû mûanyag ablakra

– 6 db bejárati ablak cseréje fokozott hõszigetelésû mûanyag ajtóra

– a lapostetõ hõszigetelése 20 cm vastagságban, 2 rétegû új víz elleni szigeteléssel, 540 m2 felülettel

– a homlokzat utólagos hõszigetelése 10 cm vastagságban, a lábazat hõszigetelése 5 cm vastagságban, dörzsölt vékonyvakolat színezéssel, 620 m2 felületen

– a mosdók melegvíz cirkulációs vezetékkel való ellátása

– a fûtési rendszer korszerûsítése 35 db radiátor cseréjével, a gázrendszer és a kazánház teljes felújításával

– a csoportszobákban új szellõzõrendszert alakítottak ki (12 db)

– napenergia-hasznosító rendszer kerül kiépítésre, meleg víz elõállítása céljából.

Ezen felül a BONYCOM Kft. a nyári karbantartási munkákat is elvégezte ezzel egy idõben: a foglalkoztató termek parkettájának csiszolása és lakkozása, a teljes óvoda belsõ festése-mázolása, igény szerint a PVC-burkolatok javítása, felújítása. Két óvodai csoport összesen 10 db új öltözõszekrényt (28 férõhelyes) kapott az önkormányzattól, 520.000,- Ft értékben.