Megújul a váraljai tábor

ÉRTED Önkéntes Program keretében a Laurus Alapítvány és konzorciumi partnere 2013. május 13-án elkezdte a Váraljai Ifjúsági Tábor külsõ és belsõ felújítását önkéntesek foglalkoztatásával.

Hétfõn a BONI gimnáziumi osztályából érkezõ önkéntesek és szülõk a 12 ház és a tanári szobák belsõ festését végezték el, kedden és szerdán a Kisvejkérõl, Váraljáról, Bonyhádról érkezõ önkéntesek, és a bonyhádi keris diákok Jakab Anikó vezetésével pedig a házak és közösségi épületek külsõ festését végezték el. A fiataloknak a munka mellett jutott idõ a szórakozásra, és a csapatépítésre is.

  tabor4.jpgtabor1.jpg

 

Vállalkozói támogatás által a tábor és környékének zöld területeit is rendbe tették a pénteki tábornyitóig, csütörtökön a tábor épületeinek lábazat festése és takarítása még megvalósul, hogy rendezett esztétikus környezetbe várja a nyáron táborozni érkezõ csoportokat.

Az önkéntes munkába bekapcsolódott a szekszárdi Polip Ifjúsági Iroda által Joanna Kistela lengyel önkéntes, aki szinte minden munkafolyamatot kipróbált, és nagy lelkesedéssel vett részt a programokban. Mivel nagyon tetszett neki a nap, ezért további együttmûködést ajánlott fel a szervezetnek.

Közel 80 fõ keze munkája nyomán sikerül a tábor felújítását elvégezni, amely az önkéntesek által elvégzett munka illetve a támogatásból beszerzett anyagok értéke piaci viszonyok között több millió forintos kiadást jelentett volna a fenntartónak.

A középiskolásoknak az érettségi megszerzéséhez már kötelezõ önkéntes munka részben teljesülhetett illetve az önkéntesek között többen a foglalkozást helyettesítõ támogatás megtartása érdekében végeztek közösségi munkát. Volt olyan szülõ is, aki azért önkénteskedett, hogy gyermeke a nyár során szebb, esztétikusabb helyen táborozzon.

Köszönjük mindazoknak a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek a támogatását, akik a tábor megvalósításához munkájukkal vagy adományukkal hozzájárultak.

Támogatóink: Danubia-Frucht Szövetkezet, Hungária Takarék, Aranyesõ Kft., Európa Pékség, Anda Kft Hucker Festékbolt.

 

tabor3.jpg  tabor10.jpg  tabor5.jpg