Az elmúlt 23 év legnagyobb pénzügyi segítségét kapta Bonyhád

Bonyhád Város Önkormányzata képviseletében Potápi Árpád János polgármester írta alá az önkormányzatok adósságának részben történõ átvállalása tárgyában született megállapodást február 27-én, a Tolna Megyei Kormányhivatal Szent István téri épületében. A Magyar Állam részérõl dr. Matolcsy György államháztartásért felelõs miniszter és dr. Pintér Sándor helyi önkormányzatokért felelõs miniszter látta el kézjegyével az iratokat.

A bonyhádi Önkormányzat a 10 000 fõt elérõ vagy azt meghaladó lakosságszámmal rendelkezõ egyéb várostelepülés-kategóriába tartozik, ennek értelmében a Magyar Állam a bonyhádi Önkormányzat adósságállományából 846 515 798 Ft összegû adósságot és az összeg törvény által meghatározott járulékait vállalta át. Emellett a Magyar Állam az Önkormányzat kifejezetten és igazolhatóan fekvõbeteg-szakellátó intézmények és egyes szakosított szociális és gyermekvédelmi szakellátási intézményekhez kapcsolódóan az önkormányzat által átadott vagyonhoz kapcsolódóan keletkezett adósságállomány összegét, Bonyhád esetében 890 193 118 Ft adósságot és ennek járulékait vállalta át.

A Magyar Állam Bonyhád Város Önkormányzatának 2 099 501 000 Ft összegû adósságából mindösszesen 1 736 708 916 Ft összegû adósságot és ennek a Törvény szerint meghatározott járulékainak összegét vállalta át.