Már egy éve tevékenykednek a Völgység fiataljaiért

20130202-1.jpgKonferenciát rendeztek január 30-án Bonyhádon a Jordán klubban, ahol a „Kompetencia alapú komplex program a Völgység fiataljaiért” elnevezésû kétéves TÁMOP-projekt elsõ évét értékelték a megvalósító KIMMTA munkatársai. Szabó Judit projektvezetõ köszöntötte a vendégeket, a pályázati munka megvalósításában partnerként közremûködõket. A 2011. december 1-jén indult projekt szabadidõs programokat és személyiségfejlesztõ csoportokban részvételi lehetõséget egyaránt kínál. Mint Szabó Judit elmondta, már most keresik a lehetõségét, hogy a projekt befejezése után tovább tudják mûködtetni a csoportokat.

Belány Viktória a designer drogokról tartott elõadást, melyekbõl 2010-ben például 41 újfajta került a piacra. Ezeknek intenzívebb a hatásuk, de gyorsabban ki is ürülnek a szervezetbõl, ezért többszöri használatra csábítanak, így gyorsan kialakul a pszichés függõség, miközben hosszú távú hatásukat nem ismerjük…

20130202-3.jpgA rendezvényen tájékoztatást adtak a csoportvezetõk csapatuk munkájáról. Nagy sikerrel mutatkoztak be a színjátszók, akik már egy színdarabon is dolgoznak. A kompetencia csoportok tagjainak nagymértékben javult a kommunikációs készségük, segítséget tudnak kérni a csoportvezetõktõl, és életcélokat tûznek ki. A pilates tornára több korosztály is eljár. A fotószakkör tagjai rendezvényeken illetve kirándulásokon csiszolják tudásukat, a filmklubban pedig rendszeresek a vetítések. A kreatív kör a lengyeli szakközépiskola kollégistáival mûködik, és a szülõcsoportra is igény mutatkozik.

A beszámolókat követõen a résztvevõk a további együttmûködési lehetõségekrõl beszélgettek, miközben megtekintették a fotószakkörösök alkotásaiból nyílt kiállítást.

20130202-2.jpgA projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.