Törõné Fehér Mariann a Hívogató Hétfõ vendége

20121204.jpgElérkeztünk az idei év utolsó HÍVOGATÓ HÉTFÕJÉHEZ (ÁDÁM SÖRÖZÕ, ÉTTEREM ÉS PIZZÉRIA, NAGYMÁNYOK, PETÕFI S. U. 104.). Közeledik a karácsony, az otthonunkat ünnepi díszekkel csinosítjuk, a fenyõfát karácsonyfává varázsoljuk. A szívünket vajon mibe csomagoljuk? Szeretetbe. Nem csupán ebben az idõszakban, a várakozás idején, hanem az év többi napjaiban is. Csak talán decemberben jobban odafigyelünk a szeretet hatalmára, erejére, összetartó erejére, elpusztíthatatlanságára.

December 10-én, hétfõn, 18 órakor olyan mányoki hölgyet ismerhetünk meg kicsit közelebbrõl, aki nincs híján a szeretetnek, s nemcsak családja tagjainak osztogatja mosolyát. Évek óta pártfogója a paradicsompusztai bentlakásos iskola fogyatékkal élõ tanulóinak. A nyáron kertjükben egyhetes tábort szervezett számukra, amit hagyománnyá kíván tenni.

Vendégünket szinte mindenki ismeri városunkban, hisz húsz évig a helyi önkormányzatnál dolgozott. Gyerekkorában még játszott a Cziener-malomban, verte a fiúkat és óvónõ szeretett volna lenni. Egy tûzvész kis híján elpusztította otthonukat, s ami talán még ennél is fájdalmasabb, odalett minden fényképük, csak egy pár darab maradt meg. Így, ha gyerekkorára, rég elhunyt családtagjaira szeretne emlékezni, akkor behunyja a szemét és úgy idézi fel arcukat, mozdulatukat. S így idézi maga elé gyermekkori önmagát.

Egyszóval mozgalmas életérõl; unalmasnak tartott, de cseppet sem az hivatásáról és karitatív munkájáról mesél kedves vendégünk, sõt, még egy hangtál is elõkerül. Hogy ki is õ? Törõné Fehér Mariann.

Gyertyás hangulatvilágítással és egy forró csésze teával vár Téged szeretettel Törõné Fehér Mariann, Steib Ádám és V. Gänszler Beáta.